Happy Lion

Hírek

Szt Imre iskola látogatása

Jótékonykodásból jeles.

A székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola növendékei Szent Erzsébet ünnepnapja alkalmából nem először álltak a rászorulók mellé. Idén tartós élelmiszereket gyűjtöttek a Szent Imre Iskolaház javára, és az iskolások zsebpénzéből anyagi támogatást nyújtottak, már nem először Veronikának, a Vidám Oroszlánnak.

2012-ben az iskola elsők között segítette a családot, Veronikával Amerikába készültünk egy nagyon komoly idegsebészeti műtétre.

A Szent Imre Iskola növendékei most úgy döntöttek, hogy ismét Veronikának ajánlják fel összegyűjtött adományukat, mellyel a család Vera éves uszodai foglalkozásait tudja fedezni. Az adomány átadására és egy Verával eltöltött közös órára 2014. december 4-én került sor.

A délelőtt folyamán Csák Lajos Igazgató Úr, Dunai Rita igazgatóhelyettes, Kovácsné Szolovi Anita iskolatitkár és a diákönkormányzat vezetői átadták felajánlásukat. Ezt követően Teker Éva osztályfőnökkel és a 4. osztályosokkal közös órán Mikulásra készülve a gyerekek együtt kézművesedtek, miközben Veronika pár fényképpel elmesélte amerikai útját, a műtétet, a kórházat és a körülményeket, és mesélt arról, mit is jelentett neki a sok szerető segítség. A szép munkát a gyerekek és szüleik által készített süteményekkel ünnepeltük.

A személyes találkozó keretében nem csak Veronika köszönhette meg személyesen a segítséget, hanem jelenlétével a gyermekek és pedagógusaik is meggyőződhettek róla, hogy adományuk eredményesen a megfelelő helyre került.

Fentieken túl visszaigazolást nyert, az is hogy igenis szükséges gyermekeink korai érzékenyítése, és hogy mások is felismerjék, a sérült emberek is, bár ép társaiktól különböznek, a társadalom fontos részét képezik, és embertársaik segítségével annak teljes értékű tagjai lehetnek.

Köszönet a példa értékű neveléshez, hozzáálláshoz és tisztelet a követendő példa előtt.


Ismét örömhírrel szolgálhatunk. Pár hete találkoztunk Czunyi Zsolt (KVSE Dragons) barátunk közvetítésével Komáromban, a Fontana Pizzériában Szőnyi Ferenc világbajnokkal és Dombay Gáborral csapattársával. Akkor már megörvendeztettek minket azzal, hogy 13 tagjuk (Komárom Európa Futó Egyesület) szívesen felölti az Oroszlános mezt, és fut Veráért.
Közben Ferit is utolérte az Ice Bucket Challenge (Jeges Vödör Kihívás – ahol jeges vödröt öntenek az emberek magukra, vagy felajánlást tesznek).
Feri a felajánlást választotta, és ez nem más, mint hogy Ő szeretné végigfutni a távot Verával a szeptember 14-i futáson, ezzel is csatlakozásra buzdítani futótársainkat és adakozásra, támogatásra sarkallni mindazt, aki ezt még nem tette meg.
Megtisztelő és szívet melengető felajánlás, amiért nagyon hálásak vagyunk. Köszönjük szépen, és izgatottan várjuk a rajtot, az élményt!
Kedves olvasó Te pedig ne habozz, adakozz, és csatlakozz!
2014.08.30.

Sziasztok!
Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy a szeptember 14-i Fuss velünk Veráért akciónkhoz viselni kívánt pólóinkat Strausz László, a Start Design Bt. tulajdonosának felajánlásból tudjuk viselni.
Laci sem először támogatja Verát és az Alapítványt. A kezdetek óta fontos partnerünk és barátunk, amikor pólókat, reklámanyagokat kellett készíteni. Folyamatosan biztosít róla bennünket, hogy az általa készített anyagokkal Vera és a vele kapcsolatos események híre gyorsan terjedjen, valamint pontos és igényes munkája akkor is rendelkezésünkre áll, amikor köszönetnyilvánító emléklapjainkra van szükség.
Ezúton is köszönjük a támogatását, és ezúton is hívok mindenkit, csatlakozzunk még bátran futásunkhoz, adjunk munkát Lacinak J
Ha nektek is szükségetek van reklámanyagra, egyedi nyomdaipari termékekre, vagy hasonlóra, keressétek bátran, a minőség garantált. Elérhetőségük: startdesign@t-online-hu
2014.08.27

Sziasztok! És hogy a mai nap mennyire jó!
Délelőtt telefonon hívott Gusztos Péter a Suhanj Alapítvány társ-alapítója, a kuratórium elnöke, és azzal örvendeztetett meg minket, hogy tudatta, a Wizz Air félmaratonra tudnak biztosítani futó kocsit. Így most már biztos, hogy Vera is részt tud venni velünk a futáson.
Nagyon hálásak vagyunk érte, hisz így nem csak beszélhetünk Veráról, hanem ő is része lehet az élménynek. Köszönjük szépen! www.suhanj.hu
És továbbra is buzdítok mindenkit, hogy csatlakozzon a sporthoz akár „Suhanjos”, akár Vidám Oroszlános színekben :)
2014.08.27.

A Kék Elefánt ismét segíti a Vidám Oroszlánt!

Schmitz Cargobull Magyarország Kft. már nem először nyújt segítséget Verának és családjának.Idén tavasszal már segítettek Verának, hogy új triciklivel róhassa az utakat, hogy a friss levegőn tekerve erősíthesse meg lábait. A tricikli már sok kilométert megjárt, és Vera tavaszi kórházi tartózkodása óta is fontos kelléke a rehabilitációnak.

Most, mikor a Veronikáért létrehozott alapítványunk újabb szervezkedésre adta a fejét, melyek keretében a szeptember 14-én megrendezésre kerülő Wizz Air félmaratonon oroszlános pólóban futva szeretnénk felhívni a figyelmet Verára és az Alapítványra, hogy az emberek segítő, támogató kedvét felébresszük, a Schmitz Cargobull Magyarország Kft. elsőként állt mögénk. Szinte kérés nélkül jelezték személyes részvételüket, valamint azt, hogy anyagilag is támogatják jelenlegi célunkat, hogy Verának megfelelő erősítő gépeket vehessünk, amit otthon is használhat. Köszönet a versenyre jelentkezőknek és köszönet Kolnhofer Bálint ügyvezető úrnak, hogy folyamatosan nyomon követi Vera útját, biztos támaszt nyújtva neki és a családnak.

Reméljük, hogy a mi „kis” Vidám Oroszlánunknak is olyan erős lábakon fog állni, mint a Schmitz Kék Elefántja, és mint maga a Schmitz Cargobull Magyarország Kft.


2014. szeptember 14-én vasárnap lesz a BSI szervezésében a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton (http://www.futanet.hu/cikk/29-budapest-felmaraton-2014/11286). 

Tervünk az, hogy rokonainkkal, barátainkkal, támogatóinkkal együtt futunk Veráért és gyűjtünk az érte létrehozott Alapítványnak. A gyűjtés célja, hogy Verának erősítő gépeket tudjunk venni, személyi edzőt tudjunk fogadni, hogy a tavalyi és idei műtéteket követően intenzíven tudja erősíteni (főleg) lábizmait, hogy mielőbb lecserélhesse járókeretét botokra, és ezzel még egy lépést tegyen az önálló járás és az önellátás, önállóság felé.
Reményeink szerint, ha lesz, még aki vállalja, Verát is szeretnénk a versenyen, arra alkalmas kerekesszékben magunkkal „futtatni”.
A versenytáv 21, 0975 km, de lehet párban vagy trióban is futni.

Akiket keresünk:
- Futótársakat
- Önkéntes segítőket – szórólapozás, adománygyűjtés
- Szponzorokat, akik jóvoltából közös pólót, reklámanyagokat tudunk készíttetni
- Támogatókat, akik fenti célunkat anyagi felajánlásokkal támogatják

Ha fenti listán magadra találtál, és úgy gondolod, hogy részt veszel az eseményen, kérlek, jelezz vissza az info@happylion.hu e-mail címre, 2014. augusztus 17. vasárnap délig, megjelölve, melyik az a szerep, amit magadénak érzel. Add meg elérhetőségedet, és vissza foglak hívni, hogy a részleteket megbeszéljük.
Ha Te magad nem tudsz részt venni az eseményen, akkor kérlek, támogass minket távolról, és továbbítsd felhívásunkat barátaidnak, ismerőseidnek, partnereidnek, potenciálos támogatóinknak.

Az eseménnyel kapcsolatban információkat majd itt, és az alapítvány weboldalán (www.happylion.hu), valamint az Alapítvány Facebook oldalán is (https://www.facebook.com/pages/Happy-Lion-Vidám-Oroszlán/406344089386370) folyamatosan frissítjük.

FONTOS! A versenyt nem mi szervezzük, így a nevezési díjból részünkre nem juttatnak.

 A futóktól a következő információkat várom az info@happylion.hu e-mail címre:

- elérhetőség
- bevállalt táv
- ha résztáv, akkor van-e pár,csapat akivel fut
- póló méret
- nevezett-e már a versenyre
A segítőktől:
- elérhetőség
- póló méret”

2014.július 07.

Sziasztok, 

Mint már egy korábban jeleztem, ismét akcióba lépünk, és szervezkedünk a következők szerint: 

A BSI (Budapesti Sport Iroda) pályázatot hirdet civil szervezetek részére, tárgyi eszköz beszerzésére a WizzAir szeptember 14-i futóversenyének keretei között.

Részletek: http://palyazatmenedzser.hu/2014/06/29/futo-segitseg-palyazat-futoverseny-keretei-kozott-megvalosulo-adomanygyujtes-megvalositasara/ vagy http://www.jougyekert.hu/hu/hirek.html#.U7pVhPl_veJ .

A tapasztalat, hogy ezzel 1-3 millió forintot lehet összegyűjteni. Szeretnénk részt venni a pályázaton, és ha sikerül, akkor a pénzből Verának erősítő gépeket venni.

A pályázat beadásának feltétele, hogy a futáson részt kell, vegyen 10 követ, aki képviseli ügyünket, és nem csak fut, hanem mint önkéntes segítő, követként hirdeti a célunkat, és segít a gyűjtésben.

Ahhoz hogy valaki követ legyen regisztrálnia, kell magát ahttp://www.jougyekert.hu/hu/koveteknek/hogy_mukodik.html#.U7pU0vl_veI weboldalon, létrehozni egy saját „oldalt” és itt lehet reklámozni, és nyomon követni a gyűjtést. Kérlek, olvassátok el.

Ha elolvasva továbbra is úgy gondoljátok, hogy részt vesztek követként az eseményen, kérlek, jelezzetek vissza nekem erre az info@happylion.hu 2014. július 31. csütörtökig.

Ha többedmagaddal jössz futni, kérlek, jelöld meg a többiek nevét is, mert a pályázatban azt is be kell adnom. Valamint pólóhoz kérlek, adjátok meg a póló méreteteket, mert a követeknek tervezünk pólót.

Ha követként nem, csak támogatóként szeretnél részt venni a versenyen, kérlek, jelezd.

A futóversenyről a következő linken találtok információt, mind a helyszínről, mind a nevezési díjakról (ez utóbbit kérlek egyénileg intézzétek):

http://www.futanet.hu/cikk/29-budapest-felmaraton-2014/11286

A táv fél-maraton, 21,0975 km, de lehet párban, vagy 3-an váltóban is futni. Én még azon gondolkodok, hogy Verát kerekesszékben magam előtt tolva futok váltóban 8,2 km vagy 4,6 km-t. A válaszban kérlek, jelöljétek meg azt, hogy milyen távot tudtok bevállalni, hogy úgy tudjam szervezni a további követeket is.

Ha bármi további kérdésetek van, jelezzétek bátran.

Az új információkat majd e-mailben, az alapítvány weboldalán (www.happylion.hu) és az alapítvány Facebook oldalán is (https://www.facebook.com/pages/Happy-Lion-Vid%C3%A1m-Oroszl%C3%A1n/406344089386370) folyamatosan frissítem.

2014. július 02. Sziasztok! Megjött a Vakáció. Verán jól látszik, sokkal vidámabb, könnyedebb, ahogy csökkent a megterhelés.  Már volt is iskolai szervezésben egy hetet táborozni Verőcén, ahol nagyon jól érezte magát. De a fejlesztés, erősítés sem áll meg. A 8 hét kórház miatt augusztus végén matematikából még vár Verusra egy vizsga, így arra készülni kell, amihez segítséget kapunk, hetente 2 alkalommal Andi néni személyében, aki fejlesztő pedagógus. Vera ezen a héten, napi szinten kap Pfaffenrot féle fejlesztést. Heti lovaglás és a Dévény torna sem maradhat el. A 7 végén Fehérvár mellett Pátkán sátrazást terveztük barátainkkal, és gyermekeikkel, utána egy hét családi közös pihenés. Aztán folytatódnak a tornák, 1 hét Pfaffenrot tábor, és augusztusban ismét lesz 2 hét terápia Lengyelországban, Varsóban. Aztán folytatódik a matek felkészülés, és aztán jöhet a 3. osztály. Közben itthon állítógépezünk, futópadozunk. Közben megérkezett az új Tricikli is, melyet a Scmitz Cargobull Magyarország Kft.  ( http://cargobull.com/hu/) felajánlásának köszönhetünk.

A biciklit ki is próbáltuk a múlt hétvégén, Tatán a Tatai Sárkányok (http://www.tataisarkanyok.hu/) által szervezett sárkányhajó verseny közben, után a tatai tó partján. Egyelőre izgulunk, mert a korábbi biciklinél nagyobb, és Vera pillanatok alatt begyorsul, így jobb, ha futócipőt veszek, ha tartani akarom vele a tempót. Viszont minden elismerésem, nagyon jó a tricikli (http://www.haromkerek.hu/).

Idén is tervezünk sport és egyéb eseményt, eseményeket, azokon való részvételt, ahol alapítványunk céljaihoz szeretnénk anyagi forrást gyűjteni. A részletek kidolgozás alatt, de hamarosan jelentkezni fogunk ezekkel is.

Továbbra is köszönjük a sok-sok érdeklődést, támogatást. Kérünk Benneteket, hogy mindenki lehetőségeihez mérten segítsen, ossza meg létezésünket barátaival, munkáltatóival, hogy Verának a lehető legtöbbet meg tudjuk adni, hogy társaihoz hasonló vidám gyermek, majd felnőtt legyen.

Köszönjük. Üdv, Izsó Laci

   

Örülünk, hogy ezúttal mi segíthettünk.

Május 25-én Jakab Misi barátunk meghívására részt vettünk a Kimlei Vizisport Egyesület szervezésében megrendezésre került I. Szigetközi Sárkányhajó Fesztiválon, ahol a sárkányhajó versenyek mellett a Kimlei Sárkányok, miután Veronikának nagyon sokat segítettek, ismét emberségükről adtak tanúbizonyságot, és ezúttal Bedők Timinek gyűjtöttek, hogy a család akadálymentessé tehesse fürdőszobájukat Tímea számára.  Természetes, hogy részt vettünk Verával a rendezvényen, és a Tatai Sárkányokkal felsorakozva elsők között hívtuk ki Tímea hajóját egy versenyre, hogy ezzel is viszonozhassuk a sok-sok szeretetet és segítséget, amit kaptunk. Vera is vidáman ismerkedett meg Timikével, és érezhető volt, hogy ez volt az első rendezvény a 8 hetes kórházi hercehurca után, mert boldogan beszélgetett régi és új ismerősökkel, és a nap végén hazafelé az autóban meg is jegyezte: „Apu olyan boldog vagyok, csodás volt ez a nap.”

Köszönjük, hogy részesei lehettünk, köszönjük a szervezést, a részvételt, a sok mosolyt és érdeklődést.

A versenyről videókat, képeket találhattok a Kimlei Sárkányok oldalán:

https://www.facebook.com/events/509225979200696/

.

http://tv2.hu/musoraink/tenyek/147047_forradalmi_magyar_mutet_johet.html

2014. Február 12.

Délben a TV2 riportere hívott bennünket, hogy rátalált az oldalunkra, érdekesnek találta a témát, és úgy gondolták, segítenének, teret adva Verának és történetének az esti Tényekben. Elég sok és gyors egyeztetés kellett, de végül sikerült összehozni, és Vera iskolájában a Mozgásjavító Általános iskolában a Farsangi hangulat közepette került sor a forgatásra, amit még aznap láthattunk a Tényekben. Aki lemaradt, itt megnézheti 59:35-től kezdődően:  

http://tv2.hu/musoraink/tenyek/144060_tenyek_teljes_adas_2014.02.11._kedd.html    59:35től 62:05ig

http://www.kajakkenusport.hu/hir/2014/02/11/az_mkksz_is_tamogatta_a_mozgasjavito_intezetet.html

Sziasztok! Köszönjük, hogy olyan sokan érdeklődtök az 1% – os felajánlás miatt, de idén ezt még nem tudjátok megtenni, mert csak 2 éves működés után lehetséges. De jövőre már mi is kaphatjuk! Még egyszer köszönjük, hogy ránk gondoltatok! Ha továbbra is szeretnétek olyan helyre juttatni, ahol Verával is foglalkoznak, írjatok az info@happylion.hu e-mail címre, és javasolunk pár lehetőséget, hogy azért az 1% ne vesszen el.

Köszönettel, Izsó László  

Sziasztok! 

Tóth Annamária készítette egy szakdolgozatot, melynek témája a Verán is elvégzett szelektív dorzális rizotómia fizióterápiás vonatkozásai. Elkészítéséhez Vera szolgált alanyul, és Annamari engedelmével a szakdolgozatát ide is feltöltöttük, és olvashatjátok. Köszönjük Annamarinak a hozzájárulást, és gratulálunk a szakdolgozathoz és az eredményes vizsgához!

A_szelektív_dorzális_rizotómia_fizioterápiás_vonatkozásai

- – -

A SportKlub MezTelenül c. műsorának karácsonyi adásában szerepelt egy riport
Veronikáról. A következő linkeken elérhető.

http://www.youtube.com/watch?v=YcnqxGpFx0E

http://sportklub.tv/2013/12/30/video-izso-veronika-a-vidam-oroszlan/

“Kedves Kerezsi Balázs / Kanizsai Sárkányok!

Nagyon szépen köszönjük felajánlásodat, hogy ezzel is örömtelibbé tetted Vera napját! Vera üzeni: Köszönöm az érmet, jó volt veletek versenyezni, és örülök, hogy megismerkedtünk!”

Vera SDR műtétje után sokan érdeklődtek a fejlődéséről és állapotáról. Megtapasztalva az eddig SDR műtéten átesett (összesen Mo-on 6 gyerek ) gyermek szüleivel arra az elhatározásra jutottunk , hogy sok CP-s (központi idegrendszer sérült ) spasztikus gyermek állapotán javíthatna. Ennek érdekében több tapasztalat megosztó fórumot szerveztünk, és a Lépjünk , hogy léphessen Közalapítvány- (www.lépjünkhogyléphessenek.hu) szervezésében 2013. augusztusban sort került egy orvos szakmai tájékoztatóra, (ahol idegsebész, ortopéd és rehabilitációs szakorvos és az OEP képviselője vett részt) . Ezen fórum után az OEP-től állásfoglalást kértünk, hogy tegye lehetővé, hogy elérhető legyen a spasztikus gyermekek számára az amerikai SDR műtét és a fórumon jelen lévő idegsebész vállalja ,hogy megtanulja az eljárást és Magyarországon is alkalmazza. Törekvésünk nem volt hiábavaló, a fórumot újabb tájékoztató követte, ami a közelmúltban:

Az eredmény a következő volt:

SDR műtéttel kapcsolatos információk dr. Sélleiné dr. Sárdi Márta OEP főigazgatója tartott tájékoztatót 2013 szept. 27. délután a Csodacsigaházban.(lépjünkhogyléphessenek Alapítvány )

Az alábbi tájékoztatást kaptuk:

Az OEP 2013. december 31-ig a GYEMSZI-be érkezett SDR-kérelmeket támogatja St. Loiusba, amelyeket dr. Medveczky Erika,(Budai Gyermekkórház Rehabilitációs Főorvosnő) vagy dr. Vekerdy-Nagy Zsuzsanna ( v Bethesda Gyermekkórház –Rehabilitációs Osztály Főorvosnője) javasolhat.

Minden 21 évnél fiatalabb gyermek igénybe veheti, akik támogató javaslatot kapnak. Támogathatják a műtétet/műtéteket + 3 hetes rehabilitációt, repülőjegyet a gyermeknek és egy fő kísérőnek.

2014. márciusától a tervek szerint Magyarországon is elérhető lesz az SDR műtét(prof. Dr Bognár László ). A jogi szabályozás, körülmények tisztázása folyamatban van.

Tehát: minden olyan család, amelyik fontolgatja/fontolgatta az SDR műtétet, mihamarabb küldje ki dr.TS Park-nak (www.stlouschildrens.org) a jelentkezést, hogy mielőbb kiderülhessen, hogy alkalmas-e gyermekük az amerikai műtétre (ez kb. 2 hét). Ezzel párhuzamosan jelentkezzenek be dr. Medveczky Erikához (Budai Gyermekkórház), vagy dr. Vekerdy Nagy Zsuzsannához (Bethesda Gyermekkórház), hogy javaslatot adjanak a műtétre, mely javaslatot a kérelemmel együtt be kell adni a GYEMSZI-hez. A GyEMSZI az OEP-hez küldi tovább a kérelmet, ahol dr. Bognár László idegsebész, gyermekneurológus (DEOEC) professzor úr és még egy illetékes aláírja a támogató javaslatot 2013. december 31.-ig., Erről átviteli elismervényt kell kérni, amely igazolja, hogy nem futottatok ki az időből. Minden későbbi jelentkezőt egyedi elbírálásban alá helyezik, amely esetben az itthoni (még felállítás alatt álló) SDR-t fogják javasolni, ha és amennyiben alkalmasnak itélik az SDR-re.

 Bővebb információ a Lépjünk, hogy léphessenek Alapítvány honlapján, vagy a Vidám Oroszlán Honlapon keresztül tőlünk , illetve az SDRMagyarország facebook oldalán érhető el.

 Azt gondolom ez egy jó hír, s bebizonyítható, hogy szülői összefogással, fontos dolgokat vihetünk végbe!!

2014. május 19. 
         
Sziasztok! Vera már itthon van, bő 2 hete. Szegénykém 5 kilogrammot hagyott a kórházban, olyanok a lábai mint két fogpiszkáló. A múlt héten már volt iskolában is, igaz délutánra nem marad ott. A kedve a régi, sok vigyorral, de fizikálisan van mit tenni, hogy ereje teljében futhasson. Úszás és lovaglás egyenlőre még nincsen, de a tornékat már újrakezdtük, és próbálunk sokat sétálni, futó padozni. A tanulásban is van mit behozni, lesz amit majd csak augusztus végére fogunk tudni utolérni. Lassan itt a nyár, tanulás és torna mellett azért táborra is futja majd az időből, és a mamákra, papára is biztosan. De az biztos, hogy sok – sok munka vár rá, ránk, hogy megerősödjön. Lassan már személyi edzőt kereshetünk  Köszönjük a sok-sok biztató, támogató szót, kedvességet! Sokat segít a felépülésben és a lelki erősödésben! Köszönjük

2014. április 17.

Sziasztok! Vera még mindig a kórházban. Holnap délután műtik meg, visszakerül az agyvíz elvezető cső a hasüregbe. Itt műtik, ahol most van. Ez azt is jelenti, hogy a húsvét még kórházi ágyban lesz, de ha minden jól megy, akkor több mint 2 hét fekvés után, vasárnap vagy hétfőn felülhet végre. Ha minden jól alakul, várhatóan a jövő hét második felében jöhet majd haza. Már nagyon unja a sok fekvést, de nagyon türelmesen viseli. Aztán jöhet a felépülés…..

2014. április 10.

    

Sziasztok! Sok viszontagság után, Vera jobban van. Vasárnap végre ehetett, de sajnos kicsit túlzásba vitte, és az egy hete üres gyomor ezt nem köszönte meg, hétfőn reggel hányt. Aztán kedden este az agyvíz elvezető (külső rendszer) nem működött megfelelően, így szerda hajnalban Verus feje fájt, betompult és hányt is. Miután kicserélték és minden szelep a helyére került, tegnap is de főleg ma jól volt, már röhög, és nem fáj tőle a hasa, már pimaszkodik, szóval igazi Vera. Ma Bohóc doktorok ismét eljöttek, Jázmin emlékezett Verára, együtt bűvészkedtek. Köszönjük! Ancsával felváltva vagyunk nála, és már csatlakozik a család, Mamák, Papa, Hugi. Köszönjük nekik is, Köszönöm a J&S Speednek a türelmet, és köszönjük mindenkinek a sok kedves üzenetet, jó szót, biztatást. Köszönjük az orvosoknak, és nagyon köszönjük a nővéreknek. Minden tiszteletünk!
Nem tudjuk, meddig leszünk itt a kórházba, mielőtt átkerülünk a másikba, ahol visszakötik az agyvíz elvezető csövet, de a héten már gondolom nem. Reméljük, húsvétra hazaérünk. Vera már rántott húsról, pizzáról fantáziál

2014. március 31

Sziasztok! Vera sajnos megint kórházban. A hét végén hasfájásra panaszkodott. Hétfő óta a kórházban vagyunk. Szegény többszöri kúp és beöntés után sem javult, és az ultrahang és rtg felvételek nem adtak egyértelmű választ, így az orvosok úgy döntöttek, hogy műtét és feltárás után megkeresik a bajt. Csakhogy a shunt miatt (ami elvezeti a fejéből a hasüregbe a túltermelődött agyvizet) ez nem olyan egyszerű. Az idegsebészt, aki a shunt műtétet végezte át kellett hívni a másik kórházból, hogy először a shunt hasi szárát vezesse ki, hogy elkerüljük, hogy a csövön keresztül a fertőzés az agykamrába jutva nagyobb bajt okozzon. Ez után másik vágás kellett a feltáráshoz. Szerencsére megtalálták a bajt. A máján kezdett gyulladás kialakulni, de idejében voltunk, még nem alakult ki fertőzés. Valószínű, a 2 hete cserélt shunt hasi szár irritálta. Azóta a mintákban sem találtak vírust vagy bacilust. A műtét kedden este volt. A tegnapi nap borzasztó volt. Már jobbnak tűnik, többet tud pihenni. Ancsával egymást váltogatva vagyunk benn nála. Szegény csak hanyatt és vízszintesen feküdhet. Ma már ehet majd pudingot, joghurtot. Tele van csövekkel. Kulcs-csont fő vénában infúzió, mert a karjában már nincs ép véna. Borda alatt shunt kivezetés az agyvíznek. A hasi műtéti sebből cső a váladéknak, katéter a vizeletnek, szélcső a pukinak….

Most pihenés, antibiotikum és várjuk, hogy rendbe jöjjön, ami 5-15 nap lehet. Aztán vissza a másik kórházba ahol visszakötik a shunt csövet a hasüregbe, itt is pár nap. És akkor reméljük, a szervezet befogadja, és nem kezdődik minden előröl. Nagyon sokan hívtok és üzentek, amit nagyon köszönünk, sokat jelent. Reméljük gyorsan javul, hogy ismét fel tudjuk venni a ritmust a sulival és a mozgással.

2014. március 22. 

   

Örömmel és büszkén számolhatunk be róla, hogy drága feleségem, Ancsa, az Emberi erőforrások Minisztériuma által meghirdetett „Családsikerek” Irodalmi és Fotópályázat Családosoknak irodalmi pályázatán különdíjat kapott. Az erről szóló oklevelet szombaton vehette át a Millenáris Parkban Balog Zoltán miniszter úrtól. Nagyon büszkék vagyunk, hiszen miről is szólhatna a mi családsikerünk, mint arról, hogy a mi hatalmas családunk – rokonok, barátok, ismerősök segítségével a sok nehézség ellenére a fő célokat elérjük, és sok területen sikeresek vagyunk. Köszönjük hogy ennyien támogattok bennünket!

Családsikerek pályázat Vidám Oroszlán Család sikertörténete itt olvasható. 

  

2014. március 22.

        

Mosonmagyaróvári Nők a Városért Egyesület – süti sütő verseny

Sajnos Vera műtétje és kórházi tartózkodása miatt nem lehettünk jelen, de a beszámolók alapján nagyon jól sikerült a rendezvény. Rengeteg sütemény érkezett, és süti evők is akadtak, így minden elfogyott. Nagyon köszönjük mindenkinek – a szervezőknek, rendezőknek, A Nők a Városért Egyesületnek, A Flesh Károly Nonprofit Kft. -nek, Nagy Balázs színművésznek, a süti evőknek, családtagoknak, ismerősöknek és mindenkinek,a ki ott volt, és részese volt.

2014. március 19.

Sziasztok! Ez már az igazi Vidám Veroszlán Nagy baj nincs, ha már délelőtt rántott húst, palacsintát, és pizzát rendelt Sajnos egyenlőre ez még csak kívánság. Ma csak folyadék volt, holnap már lehet pépes, aztán majd látjuk. Szerencsére sokat ivott, és nem is kellett nyaggatni érte, így az infúziót már kivették. Jól van, beszélget, érdeklődik, és sokat olvastat Az elvezető szelepet most alacsonyra állították, amit majd lassan feljebb állítanak, és figyelik, hogy minden rendben legyen. 5-7 nap a kórházban, utána 2-3 hét itthon. Köszönjük szépen a sok-sok drukkolást, sokat segít. Vera is puszil mindenkit! Volt pár program a következő hetekre, de sajnos most nem tudunk ott lenni, de köszönjük a szervezőknek innen az ágy széléről is. Koboldnap Sziszivel és a Koboldokkal, Sütisütés a Mosonmagyaróvári Nők a Városért Egyesület szervezésében, Dr. T.S.Park látogatása) De amint felépültem biztos találkozunk. Köszönjük!!!!

2014. március 18. este

Sajnos ez friss kép. Verára műtét vár még ma éjjel. Sajnos a felesleges agyvizet elvezető szelep a fejében vagy a cső nem mükszik. Ez tervezett műtèt lett volna elvileg talán jövőre, de sajnos a sors megint közbeszólt. Verus hányt, egész nap alszik, bágyadt. A műtőre várunk. Felnyitják a buksiját, ellenőrzik a szelepet és a csövet, s ha kell, cserélik. Reméljük utána vidám lesz megint. Műtét után 5-10 nap kórház, majd az otthoni felépülés.

Sziasztok!

Veronika nevében köszönjük a sok-sok névnapi köszöntőt. Nagyon boldog volt, hogy oly sokan felköszöntöttétek. Reggel már köszöntéssel kezdtük, aztán következett a délutáni névsorolvasás, ahol elmeséltük neki, ki mindenki üzent neki, majd persze még pár telefon, és este egy kis ünneplés, virággal, pezsgővel, és Csodakunyhó könyvvel. A Csodakunyhó könyvről annyit kell tudni, hogy egy amerikai író, Mary Pope Osborne gyereksorozat, melyben egytestvérpár időutazásait írja le történelmi helyekre, és játszva, az érdekes történeteken keresztül a gyerekek nem csak izgulnak a kaland során, hanem tanulnak is dolgokat. Magyarországon az Animus kiadó adja ki, és most jelent meg a 20. fejezet. Tavaly mikor a műtéten voltunk Amerikában, vettük észre, hogy ott már az 50. résznél tartanak. Na hát vettünk is párat, és a kórház könyvtárában is  volt, így már angolul is és apai szabad fordításban is olvasgattuk. Azóta is hatalmas motiváló tényező egy-egy rész megszerzése akár magyar, akár angol nyelven, vagy angol CD-n, ami az angol tudását is fejlesztette, fejleszti Verusnak. Na de mikor szembesültünk vele, hogy még magyarul jó pár rész hiányzik, írtunk az Animus kiadónak, érdeklődve, hogy vajon mire hazaérünk, megjelenik-e a következő rész ( négyesével jelennek meg, 4 kötet egy expedíció lánc), és azt a kedves választ kaptuk, hogy igen, már készülnek, és hogy felvidítsák Verust, megígérték, hogy ha Vera leírja, miért szereti a sorozatot, hát ők ezt beleírják a könyvbe. Vera örömmel tette, és alig bírtuk kivárni, hogy megjelenjen a 17-20. rész, melybe láss csodát, bekerültek Vera szavai. Ezt hozta a Mikulás és a Jézuska, és most egy újabb résszel gazdagodott a sorozat. Köszönjük a kiadónak (http://www.animus.hu/)is az okozott örömöt, és várjuk a folytatást. (Közben készül egy levél az írónőnek, hogy írjon olyan részt, ami magyarországi vonatkozású, és Vera Mátyás királyt javasolta. reméljük talán még a 100. rész ellőtt megérjük. magyarul is :-)

 

2014. január 7.

Sziasztok. Elindult egy újabb év, és el kellett számolni a tavalyi évvel, és előre tekinteni az elkövetkezőre. Ezeket a gondolatokat szeretnénk most megosztani Önökkel, Veletek.

A 2013 évvel életünk hatalmas mérföldkövéhez ért, hiszen hatalmas összefogással, a Ti segítségetekkel sikerült kijutnunk Amerikába, ahol az SDR műtéttel megváltozott nagyon sok minden Vera számára. Nagyon sok hálával tartozunk, amit reméljük, tudunk is éreztetni Veletek az által, hogy igyekszünk osztozni az örömeinkben és bánatainkban is. Verának különösen kemény év volt ez, hiszen izomzata a 8 éve megszokottól teljesen eltérően viselkedett, szinte újra meg kellett tanulnia az izmait használni, egyensúlyozni, és a régi betanult, és megszokott mozgásfázisokat újakra kellett cserélni, mindezt újra megtanulni.  Szerencsére nagyon sokan segítettek, és Vera rohamosan fejlődött, izomzata erősödésnek indult. Például azt is felfedeztük, hogy már van vádlija, nem csak egy pálcika van a lába helyén J

Aztán az is kiderült, hogy jobb, ha az iskolában az évet fejlesztő, felzárkóztató évnek szánjuk, és szeptembertől újra járja a 2. osztályt, hogy a tanulás terén is sikereket érhessen el, és nehogy csalódás érje, ami visszavetné a fejlődését minden területen. A nyarat rengeteg terápiával (Budapest, Debrecen, Varsó) töltöttük, kihasználva, hogy nincs iskola, és több időt lehet intenzíven a tornákra, mozgásfejlesztésre fordítani.

Szerencsére a sok beszélgetésnek és együttlétnek, bár akkor eleinte nagyon nehéznek tűnt, úgy gondoljuk sikerült a beilleszkedés az új osztályba, és a tanulás is egyre jobban megy, több a sikerélmény, és ezen a területen is (be)érik a kis Oroszlán.

A sok „munka” után a karácsony végre a pihenésről szólt, nem a terápiák miatt voltunk szabadságon, hanem csak úgy, csak azért, hogy együtt legyünk és pihenjünk, szórakozzunk.  Persze a mozgás – mint korábbi bejegyzésben és videóban láthatjátok – nem állt le, de őszintén elmondhatjuk, hogy évek óta most voltunk ténylegesen több napot együtt úgy hogy a semmittevésről szóltak a napok.

Aztán eljött az új év, és újra kell indítani a rakétákat, újult energiákkal kell nekivágni egy  még jobb évnek.

Ez sok mindent jelent, mind Verának, mind nekünk, szülőknek.

-          Folytatnunk kell a tavaly év végén megkezdett körútjainkat, megjelenéseinket, levélírásainkat, melyben igyekszünk mindenkinek megköszönni a támogatást, és bemutatni, szemléltetni, érzékeltetni, hogy az elért fejlődés és változás mekkora tényleges javulást jelent Verának is és nekünk is.

-          Verának folytatnia kell kitartóan a fizikai és mentális erősítéseket, hogy a holnap, január –8-án egy éve elvégzett SDR műtét adta állapot javulási, fejődési lehetőségeit maximálisan kihasználhassuk.

-          Nekünk pedig fel kell töltődni, és támogatni, motiválni Verát, megteremteni a lehetőségeket, természetesen szem előtt tartva, hogy ezek miatt kishúga Kata sem szenvedhet hiányt.

Ezen folyamatokhoz alkalmazkodva kicsit megújítottuk facebook oldalunkat és  a weboldalunkat is, amit továbbra is igyekszünk ezen oldallal párhuzamosan napra készen tartani, köszönhetően Benefield Noémi barátnőnknek, aki saját gondjait félretéve szinte azonnal változtat, frissít, amikor csak megkérjük.

Pihenni tehát továbbra sem pihenhetünk, főleg, hogy az előretekintés közben azt is szem előtt kell tartanunk, hogy Verának, bár élete egy sokkal könnyedebb, önállóbb világ felé indult, továbbra is sok fejlesztésre, tornára, speciális eszközökre van szüksége.

Ezeket összegezve azt látjuk, hogy ezek anyagi terhét továbbra sem tudjuk teljesen önerőből fedezni, így egy év szünet után ismét felétek, rokonok, barátok, ismerősök felé kell, hogy forduljunk, és segítséget kell kérjünk.

A már említett frissített oldalunkon (itt), megtalálhatjátok, mik is az idei, 2014-es évre előirányzott terveink, és azok milyen költségekkel járnak.

Kérünk tehát benneteket, lehetőségeitekhez mérten segítsetek, hogy a célokat a lehető legnagyobb mértékben el tudjuk érni.

Várhatóan idén is lesz sok rendezvény, ahol meg fogunk jelenni, keresünk olyan magánembereket, cégeket, vállalkozásokat, akik fel tudják vállalni a segítséget, gyűjtjük a kupakokat, keressük a kapcsolatot a médiákkal. És természetesen Alapítványként és magánemberként is figyeljük az elérhető pályázatokat.

(Az adó 1%-át az idei évben sajnos még nem tudjátok felajánlani, ahhoz 2 éves alapítványi működés szükséges. Azt majd csak a 2014-es év bevallásában, 2015 év elején lehet)

Ha ezek bármelyikében tudtok segíteni, kérlek, tegyétek meg, biztosak vagyok benne, hogy Vera mosolyával és eredményes fejlődésével ezt meg fogja hálálni.

Köszönjük.

Izsó László

2013. December 7.

Sziasztok! December 7-én volt Veráéknál a Mozgásjavító Általános Iskolában a Tárva Vár nevű rendezvény, ahol bárki betekintést nyerhetett az iskola életébe. Mi is örömmel mentünk, hogy meglessük Verát, ahogy az órán tanul, de közben előadásokat hallgattunk, úszóversenyt néztünk és megtekintettük a Dzsungel Könyve előadást is – ez most Vera és Kata kedvenc előadása, reggel, este ezt játsszák az állataikkal, babáikkal.
Csatlakozott a programhoz a SportKlub Meztelenül című műsorának stábja is. Ők voltak, akik az országos Médiák közül elsőként álltak mögénk és adtak hírt a gyűjtésünkről, és Veronikáról. Most is készítettek egy riportot, hogy elmondjuk mi minden pozitív változást hozott Verának és a családnak a januári műtét, meséltünk mostani napjainkról, és a terveinkről, és ezen a fórumon is köszönjük a támogatást. Vera ugyan fáradt volt, de azért adta önmagát, és kiélhette szereplési vágyát. Köszönjük a türelmet és az időt, amit ránk szántak. A riport december 26-án, csütörtökön a 19.45-kor kezdődő műsorban volt látható. (http://www.youtube.com/watch?v=YcnqxGpFx0E)

Köszönjük SportKlub, András, Fruzsina és a stáb többi tagja, Köszönjük Kedves nézők, támogatók!

2013. december 2.

Mai nap délelőtt meglátogattuk a bicskei Schmitz Cargobull Magyarország Kft.-t, hogy Vera személyesen is megköszönhesse a tőlük kapott segítséget és támogatást. Ez alkalomból adtuk át emléklapunkat Kolnhofer Bálint Ügyvezető Igazgató úrnak. Köszönjük Szépen! Az átadáson jelen volt a Camion Truck & Bus képviseletében Papp Erzsébet és a Rolling Tons képviseletében Chilkó Szabolcs, akik újságjukban szintén beszámolnak majd az eseményről, és a beszélgetésről, hogy a szakma többi résztvevője is osztozhasson Verus örömében, és hogy hozzájuk is eljussanak köszönő szavaink. Köszönjük!

http://www2.cargobull.com/hu/

http://autoteszt.mandiner.hu/tag/rolling_tons

http://www.camiontruck.hu/

2013. december 2. dél.

Bicske után utunk a Príma díjas tatabányai Forrás Rádió ( http://forrasradio.hu/ ) stúdiójába vezetett, ahol Illyés Roland látott minket vendégül. Mivel tavaly ők is és sok hallgató is segített, elmeséltük milyen főbb változásokon ment át Verus a műtét óta, és hogy mik a közel és hosszú távú eredmények és célok. Jó volt újra együtt és Verus hozta vidám, cserfes mivoltát, a mikrofon szinte a kezéhez ragadt, ha rajta múlt volna, még a vágást is megcsinálta volna :-) Köszönjük a stábnak és a kedves hallgatóknak a támogatást. A riport hamarosan hallható lesz, hallgassátok, mert Élmény Hallgatni! :-)

2013. november 30.

  

Sziasztok!  November 30-án volt a Gyémánt-Hódy Medencés Sárkányhajó párbaj. Előzetesen Fekete Orsit felkértem, hogy a verseny keretein belül ha van rá mód, tegyék lehetővé, hogy Vera evezzen egyet, ezzel is megköszönve a csapatoknak a sok segítséget, melyet a műtét eléréséhez nyújtottak, és bemutatni, megosztani az örömöt, amit átélünk azóta is. Orsi és a szervezők természetesen nyitottak voltak, és a versenyprogramba bekerült a Happy Lion kupa, melyre csapatot is toboroztunk, és vártuk a bátor kihívókat. Kihívók akadtak is bőven, és fergeteges hullámokat csapva, hosszú alig eldőlni látszó csatákban, hatalmas hangorkán és szurkolás közepette Vera lelkes csapásaival és sikoltásaival kísérve értünk célt. Köszönjük a lehetőséget minden szervezőnek és segítőnek, köszönjük a csapattagoknak, hogy erősítettek minket, köszönjük a kihívó csapatoknak (Güntner-Hódy, KomáromiVSE, Kimlei Sárkányok, Kanizsai Sárkányok, Titán Kalász, BD Sárkányai), hogy remegő lábakkal, de azért ki mertek ellenünk állni, és köszönjük a szurkolóknak, sporttársaknak akik szurkoltak és buzdítottak! Mindenkinek jó pihenést, sok-sok erősítést a télen, és legkésőbb tavasszal találkozunk újra a versenyeken!

2013. október 21.

   

Eltelt egy hónap az iskolakezdéstől, telnek a „ munkás „ hétköznapok. Vera is egész jól belerázódott az iskolai teendőkbe, bár nap végére elég jól elfárad és küzdünk a reggeli korán /6 óra/ keléssel is. Elég jól le vannak terhelve a mai gyerekek, emlékszem, gyerekkoromban nagyon sok időnk maradt még iskola után játszani, bicajozni. Verának is a napi 4-5 óra mellett, a napköziben, még heti két különórája van, ami írás és olvasásgyakorlás, heti egy Sindelar (figyelem és koncentráció fejlesztés) , heti egy délutáni úszás, heti egy lovaglás, és még egy gyógytorna, főleg nyújtás. Szerencsére nagyon jó a tanító néni és a napközis tanító is és jól szervezetten odafigyelnek , hogy megírják a gyerekek a házi feladatot a napközibe és ne este hat – hét órakor kényszerüljön a kisiskolás a leckeírásra.

Sokat alakult a nyáron is az erőnléte, sokkal nagyobb a teherbírása és nem fárad el annyira, mint korábban. A nyáron is sokat sétált hepe- hupás , dimbes- dombos terepen és egyáltalán nem volt félelemérzete az eleséstől és jól vette a buckás akadályokat, amire a műtét előtt nem volt képes, sem az izomzata miatt, sem mentálisan .

Már van vádlija és a combjai is egyre erősebbek, a bokáján még sokat kell dolgozni, s emiatt aggódok is egy kicsit, mert befelé dönti , ami nem tesz jót az izületeknek és hosszú távon a csontoknak sem. Egy új bokarögzítőt kell csináltatnunk, ami egy kicsit erősebben tartja a bokáját. Mindig amikor ránézek a lábaira, eszembe jut a régi állapota, a görcsös, merev lábak, combok, ami már a múlté és arra gondolok, csak jót tettünk vele.

A jobb karja is rengeteget erősödött, emlékszem tavaly még képtelen volt egy kézzel megtartani a horgászbotot, két kézzel is úgy tartotta, hogy a vége belelógott a vízbe. Az idén már a jobb kezébe tartotta a botot és a ballal kezelte az orsót, fogott is 12 kis keszeget egyedül. Nagyon büszke volt magára.

2013.  szeptember 04.

Szép napot mindenkinek! Nekünk szomorúan indult, de nem sokkal később öröm lett belőle! Reggel Vera az ágyban duzzogva mondta, hogy nem megy iskolába, mérges az iskolára – ennek oka, az, hogy a második évet a kimaradások miatt ismétli – aztán kicsit elpityeredett, és mikor az okát kérdeztük, mégsem az iskolát hozta fel oknak, hanem azt, hogy nem tudja nézni a nyári szünetben megszokott reggeli természetfilmjét  Próbáltuk vigasztalni, de úgy gondoljuk, hogy ez még 1-2 hétig így lesz, amíg meg nem szokja az új osztályt és a tanárnőt. De aztán magára talált mert meglepetésemre amikor az osztálya melletti fogasnál öltöztünk át, közölte, hogy ” Apa, én a botokkal akarok bemenni az osztályba”. Hát ez nagyon meglepett, mert ugyan az augusztusi lengyelországi terápián sokat gyakorolták a botozást, és mi is szeretnénk, ha ez a gyakorlás tovább folytatódna itthon, de nem gondoltuk, hogy ezt Ő maga is máris szeretné próbálni. Mi azzal is megelégedtünk volna ha jövőre kerül sor rá. Gondoltam, korai még, de nem mertem nemet mondani, és annyira izgultam, hogy nem mertem eltávolodni tőle, hogy videózzak, nehogy elessen és beüsse magát. A táv amit így ment, az nem volt több 5 méternél, de ez hatalmas eredmény, hiszen az SDR műtét előtt még megállni is alig bírt a botokkal, akkor is fogni kellett. Persze az asztalához érve már alig bírt egyensúlyozni, de ez egy hatalmas lépés volt számára és nekünk is. Egy újabb pozitív visszacsatolása annak, hogy igenis érdemes a sok-sok gyötrő terápia, és hogy a műtéttel ígért eredmények nem maradnak el. Csodálatos és megható pillanat volt. Sajnos videó felvétel így nem készült róla, de azért az utolsó pillanatban még egy fotót tudtam csinálni a kis hősről.

2013. augusztus

Augusztus=uborkaszezon?

  

Nálunk az sem volt az, igaz az első két hétben azt mondtuk egymásnak, ha törik ha szakad, nem nyúzzuk a gyereket a minden napos tornákkal. Legyen egy kicsit igazi gyerek és aludjon addig amíg akar, és kérje ágyba a reggelit és ha reggel 9-ig ágyban akar maradni , hát maradjon. Ettől függetlenül mozgott eleget , csak nem a kötelező gimnasztikát csináltuk, bicajozott, strandolt, járt-kelt a kertben, nagyinál és dédinél nyaralt, csupa nagybetűvel.

Ezt felfoghatjuk úgy is , hogy rápihent a 2 hetes lengyelországi Thera Suit terápiára. Ami egy napi 5 órás órás kemény tornát jelent. Augusztus 12-23.-a között a varsói székhelyű Olinek terápiás Központban tréningezett Vera, azt gondolom nem kevés sikerrel. Az első hét végén már 10 métert megtett a Thera Suit ruhában egyedül a két 3 ágú botjával.

A Thera Suit egy nadrág, mellény, térdvédő, cipőből álló kezeslábas, amelyeket speciális gumicsatlakozók kötnek össze.Ez egy biztonságos és nagyon hatékony rehabilitációs eszköz a CP-s gyerekek komplex fejlesztésében. A gyógytorna során ezt a ruhát hordják a gyerekek, s a tornászok különböző rehabilitáció eszközöket használnak (spider, függőleges testartást segítő eszköz, nagylabdák, hengerek, szenzoros párnák..) Minden gyerekre egyénre szabott sérülés specifikus gyakorlatokat írnak elő. Több fejlesztési módszert használnak: Bobath, Kineisotaping, PNF, Kaltenborn-Evjenth manuál terápia, Doman-Delacato.

Verával már 3 éve több alkalommal részt vettünk a terápiákon, de most a műtét után új „értelmet” nyert a fejlesztés. Nemcsak az állapot fenntartására szolgál, hanem van újabb cél , újabb előrejutási lehetőség, hiszen a feszes izomzat már a múlté és nem gátja a fejlődésnek.

A varsói terapeuták is elismerően nyilatkoztak a műtét pozitív kimeneteléről, és örültek , hogy Vera ilyen jó állapotban van.

Két nagyon kemény gyógytornászt kapott, mindkettő már 3 éve ismeri Verát és az állapotát, volt is egy kis sírás 1-1 feladatnál, de sajnos ez a gyógytorna kőkemény munkáról szól.

Meg is lett az eredménye és a jutalma. Magda az egyik legkeményebb tornász, Vera számára készítetett egy olyan pólót, amelyet a lengyel gyógytornászok is viselnek, hátukon a nevükkel. Vera nagyon boldog volt, és meg is ríkatta Magdát.

Este lefekvéskor nagyon elgondolkodott , s azt mondta: Anya eldöntöttem , nem rendőr leszek , hanem terapeuta!!! (gondolom a póló hatására)

Sokat erősödött és javult az állóképessége , stabilabb lett és a bottal való járás tanulás is elkezdődött….

2013.  július 27.  Evezd körbe Kimlét

   

A kéthetes debreceni terápia utáni hétvégén sem pihentünk. Kimle volt az úti cél, ahol már több alkalommal rendezte meg a kimlei Polgárőrök lelkes vezetősége az Evezd körbe Kimlét Sárkányhajó versenyt. Laci már a tavalyi (2012) versenyen is részt vett és ismerkedett meg a Kimlei Polgárőrökkel és a Kimlei Sárkányokkal. A Kimle tévé riportere is kilátogatott a rendezvényre, akik már tavaly is készítettek riportot Verával, ez most sem maradt el. Az ő segítségükkel Kimle polgárai is segítségünkre voltak és gyűjtéssel támogatták Vera amerikai műtétjét. Szinte egy emberként mozdult meg az egész falu, hihetetlen összetartásról adtak tanúbizonyságot. Most is meghatódunk ha az ő segítségükre gondolunk. Köszönjük! Azóta is lelkesen gyűjtik a műanyag kupakokat Vera számára s a Kimlei Sárkányok minden versenyen viselik Vidám Oroszlán emblémával ellátott karszalagjukat. A kimlei Sárkányokról tudni kell, hogy alig egy éve alakultak és hihetetlen lelkesedéssel és erőbedobással vesznek részt minden versenyen. Ezen a megmérettetésen is több érmet szereztek. A tatai Sárkányok (amelyikben Laci is evez) méltó versenytársra talált a kimleiekben, bár a pálmát ebben az évben a tataiak hozták el. De jövőre reszkessetek tatai sárkányok…!!

A nagy kánikula ellenére Vera és Kata is nagyon jól érezték magukat, bár most csak keveset evezhetett Vera, de ami késik nem múlik…

2013. júliusi összefoglaló

       

Az igazat megvallva, a nyár sem tartogatott számunkra igazi „hátradőlést”, nem is úgy terveztük. Július első hetében Vera iskolája által szervezett táborban vett részt Verőcén. Nagyon jól érezte magát, már tavaly is részese volt benne. Kirándultak, strandoltak, sátorban aludtak, nyomoztak, új barátságok és szerelmek szövődtek. Egyszóval végre úgy érezhette magát, mint egy nyaraló kisdiák. Élményekkel gazdagon tért haza.

Ki sem pihente a nyaralást, s már kezdődött is egy két hetes rehabilitációs torna a debreceni egyetem rehabilitációs osztályán, ahol napi 2 óra torna mellett kétszer 20 perc motomed (ez olyan mint a szobabicikli) és kétszer 20 perc parapódium következett. A parapódiumról annyit érdemes tudni, hogy az egyenes tartást és járás tanulást segítő eszköz, amellyel a paciens súlypontja áthelyezésével lépegetni tud. Az előrehaladás szükségszerű feltétele hogy a váll, csípő és térdizületek egy síkban legyenek, egyben testtudatot is épít. Ez a szerkezet úgy néz ki, mint egy „holdjáró”. Először nagy izgalommal várta, de amikor használni kellett, akkor már nem volt annyira lelkes. Hősiesen végig tornázta a két hetet, s mivel Vera és gyógytornásza elnevezték ezt a két hetet asztronauta képzésnek , a két hét letelte után még oklevelet is kapott az ügyes és kitartó munkáért. Sokat is erősödött, főleg a csípő- törzsizmok, és a hátizmai.

Persze a jutalom sem maradt el, ellátogattunk a Hortobágyra, megtekintettük a kilenclyukú hidat és a puszta szafarit, ami egy állatrezervátum (a táj jellegzetes és különleges állataival: bivaly, pelikán, gólya, vadszamár, sakál, róka, réti sas…) Vera nagyon élvezte.

2013. június

        

Június első hetében Vera újabb Thera Suit terápián vett részt, így egy hétig nem is ment iskolába, mert napi 2* 2 órában gyúrták a lengyel gyógytornászok. Thera Suit egy nagyon intenzív mozgásterápia (agyi sérültek,  motorikus fejlődésben elmaradottak,  izomtónus zavar, agyi stroke esetében is  hatékonyan alkalmazzák) , amely egy nyújtással kezdődik,  majd aktív tornagyakorlatokkal és egy speciális ruhában végzett főleg vertikális pozícióban végzett gyakorlatokkal és járással fejeződik be.  A terápia során több rehabilitációs technikát alkalmaznak (Bobath, Szenzomotoros ,Manuál  és PNF)  A köszpontja Varsóban van, de most már egy éve járnak Magyarországra is 3-4 havonta. Két éve járunk hozzájuk rendszeresen. A műtét óta áprilisban is volt egy hetes tréning velük, s nekik is az volt a véleményük, hogy azóta is sokat erősödött Vera, de még mindig a csípője a „leggyengébb láncszem”, vagyis arra kell első körben legjobban fókuszálni és erősíteni, kaptunk is külön házi feladatot, kifejezetten a csípő erősítésére. Továbbá a térdek nyújtását kell elérnünk. Minden nap a napi rutinfeladatokon kívül még ezeket is be kellett építeni a programba.

Végre eljött a várva várt vakáció!!!

Vera is már nagyon várta, sok volt ez a fél év neki, az iskolában is nagyon elfáradt fizikailag és szellemileg is. Többször nyafizott, hogy már elege van és nem akar iskolába menni, pedig eddig mindig lelkesen ment. Egy kicsit besokallt, meg is jegyezte egyik nap : Anya most már találj ki valami mást, mert már nagyon unom ezeket a tornákat!!! Szegénykém, ezt csinálja már születése óta…

Jó lesz egy kis szünet, igaz a tornák nem maradnak el, de legalább iskolába nem kell teljesíteni, marad a játék és a torna. Épp elég lesz ez is…

Ezen kívül is történnek Verával , velünk nagyon jó dolgok is.

Június első hét végéjén Tatán szervezték a Hódy Sárkányhajósok évadnyitó versenyüket, ahol Laci cége is nevezett a versenyen. Tavaly nyáron sokat segítettek a gyűjtésben és szívükbe zárták Verát.

Az idei versenyen Vera kapott tőlük egy külön érmet a hősies viselt műtétért és a kitartó munkájáért. Nagyon boldog volt és egész hazaúton azt nézegette, csendben volt és teljesen elérzékenyült, hiszen még érmet sosem kapott csak kupát.

A másik ilyen kellemes meglepetés a június végén Tatai Sárkányok által szervezett Víz –Zene-Virág fesztivál keretében zajlott Sárkányhajó versenyen ért minket. Tavaly nyáron ők ajánlották fel, hogy gyűjtődobozt helyeznek ki a verseny alatt és licitre ajánlottak fel több tárgyat is amelynek bevételét Vera műtétjére ajánlották fel.

Az idei versenyükön a 2000 méteres távot IZSÓ VERA –Vidám Oroszlán futamnak nevezték el, ahol Laci csapata a J&S harmadik helyezést ért el és Vera is az első helyen lapátolt a hajóban. Nagyon élvezte és meghatódott, amikor Gabi bácsitól a Tatai Sárkányhajó Egyesület vezetőjétől egy fából faragott Sárkányhajót kapott ajándékba. Azóta is ott díszeleg az ágya feletti polcon a többi ereklye között. Már egy újabb polcot kell vennünk, annyi ajándékot és kupát, őrző angyalt , oroszlánt kapott, mindegyiket nagy becsben tartja!!!

Nagyon köszönjük a támogatásukat és a sok szeretetet és figyelmet,  amit Vera kap a Sárkányhajó csapatoktól. Nagyon nagy szeretettel emlékezik Vera is  az együtt töltött napokra, versenyekre, többször kéri, hogy nézzük meg az ott készült képeket.

2013. májusMajális/J& S Speed Gyereknap/Riportok

          

A május sem telt eseménytelenül, sőt nem volt olyan hét , hogy ne történjen valami új. A folyamatos tornáknak is megvan az eredménye, az vízben fél percig meg tud állni kapaszkodás nélkül, ami eddig nem volt kivitelezhető, persze a félelmet nehéz leküzdenie, de minél többször próbálkozik, annál magabiztosabb lesz. Szokatlan számára testének új helyzete, ami fizikailag és szellemileg is elfárasztja a nap második felére ill. estére.

A majálist Mosonmagyaróváron a nagyinál töltöttük, ahol újra találkozhatott a Kühne és a Mofém Zenekarokkal,akik 2012. októberében sikeres jótékonysági koncertet szerveztek Verának. Most újra elvezhettük muzsikájukat és Vera találkozott egyik kedvencével, Vitéz Petivel is, aki a tavalyi koncert szervezésében nagy szerepet vállalt, köszönet Neki érte! Vera azóta trombitálni akar tanulni, majd meglátjuk, minden esetre szeretne valamilyen hangszeren megtanulni, de azt gondolom ezzel még ráérünk. Az iskolában is jeleskedik énekórán, a tanár nénije már többször említette, hogy nagyon jó a ritmus érzéke és a hallása.

Új frizurával is „köszöntötte” Vera a májust a mosonmagyaróvári Krisztina Fodrászat jóvoltából, ami 20 éve töretlenül működik. Ez egy igazi akadálymentes fodrászat, ahol semmi nem” akadály”. Kriszti készítette a tavalyi koncertre is Vera loknijait és ha Móváron járunk, mindig elmegyünk hozzá, ott az ember megszépül testileg –lelkileg.

Laci munkahelyén a tatai J&S Speed –nél, minden májusban nagyszabású családi napot szerveznek, ahol a gyerekek és felnőttek is megfelelő módon „kitombolhatják” magukat. Vera  nem hagyhatta ki az arcfestést és a gokartozást és a kézművezést, Katát viszont az állatsimogatótól és a lufi vártól nem lehetett elrángatni. Az esti program keretén belül egy nagy tortával próbáltuk megköszönni azt a sok segítséget a J&S Speed-nek és dolgozóinak, hogy adományaikkal, mentális segítségükkel támogatták Vera külföldi gyógykezelését. Azt gondolom kevés olyan cég van, amely ilyen mértékű szociális érzékenységgel rendelkezik. Rengeteg kupak tárolásában és szállításában is adtak és adnak a mai napig segítséget, s Verának szervezett sárkányhajó versenyek aktív résztvevői voltak.

Két újságban is megjelent Vera története és az SDR műtét: a Humanitás májusi számában készített riportot Rapai Nándor újságíró, gyógypedagógus Verával és a Tudatos Szülő magazinban is megjelent egy esszé a sikeres műtétről. Továbbá a RadioQ Egyenlőre műsorában dr. Litavecz Anna készített riportot, akivel egy évvel ezelőtt már volt egy beszélgetés az akkor még csak célként kitűzött műtétről és az  5 napos  Hainburg-Budapest sárkányhajó-kenu túráról. köszönjük mindegyikőjüknek a médiában való megjelenést és a riportot.

2013. április/ május

  

Régen nem jelentkeztünk, de ez nem azért van, mert nem csinálunk semmit, hanem annyi helyen szükséges helytállni,  hogy írni már nem sok időnk marad. Folyamatos ingajáratban vagyunk: iskola- Dévény torna- lovaglás-úszás- otthoni „gyúrás”- leckeírás- angol- és még maradjon idő játszani is. Vera folyamatosan fejlődik, erősödik ha kis lépésekben is, de látni a fejlődést: A térdig érő bokarögzítőt már áprilisban elhagyhattuk és most már egy bokáig erőt visel, ami a boka oldalirányú elmozdulásit próbálja helyes irányba terelgetni. Továbbra is a hátsó kerettel közlekedik, de sokkal hosszabb távokat tud megtenni, mint korábban. Nagyobbakat lép és szélesebb terpeszt tud megtenni. A jó idő beköszöntével a lovaglást is újra elkezdtük (december óta szüneteltettük), és az SDR műtét után már olyan széles terpeszt tud csinálni, hogy  búcsút kellett Verának vennie Pihétől, a pónitól, akin eddig lovagolt és most már nagy széles hátú  lovon lovagolhat. Kinőtte a kis pónit, mivel a műtét után a lábaiban a feszesség megszűnt és ezáltal jobban ki tudja nyújtani a lábacskáit, s szinte már a földet érinti a lábaival.

Uszodai foglalkozásokon is jelentős változás figyelhető meg, jobban nyúlik a térd és a hát, szépen sétál a vízben , igaz még segítséggel, de ez is sokkal jobb mint korábban. Vera itthoni orvosai is elégedettek az állapotával és nagyon örültek , Vera sikerének és teljesítményének. Persze még sok munka vár rá, de be fognak érni a tornák és a mindennapi küzdelmek. A sok kötelező program mellett, azért van lehetőség a kikapcsolódásra is.  Vera iskolájában , a Mexikói úti Mozgásjavítóban, minden évben többször sor kerül a Módszertani Központ szervezésében családi délutánokra, közös programokra. Ezeken mindig szívesen részt veszünk, lehetőség van eszmecserére, játékra, bolondozásra és mindig nagyon kellemes élményekkel térünk haza. Ilyen volt az idén májusban megrendezett „Pünkösdi délután” is, ahol sor került pünkösdi király és királynő választásra is, és nagy meglepetésünkre Vera lett a pünkösdi királynő, nagyon boldog volt, bár Katával majdnem összeveszetek a pünkösdi koronán. Ezen kívül, volt muffin sütés, kézművezés, s beleülhettek a lurkók rally versenyautóba is. Köszönjük az élményt és a szervezést a módszertanos pedagógusoknak.

2013. március 9.

Vera a Kosaras Kobold 

További képek

Immár hetedik alkalommal rendezték meg a Kosaras Koboldok a családi Kobold Napot a BMTE sportcsarnokban 2013. március 09.-én, ahol közel 200-an gyűltek össze, egy kis jókedvű sportolásra, labdajátékra.

A Kosaras Koboldok Sportegyesület 2000 óta működik és célja, hogy megismertesse a gyerekekkel a kosárlabda szabályait, technikákat, a játék örömét és a csapatszellemet. Egyben utánpótlásnevelés is. A XXII kerületben a Gádor Iskolában vannak az edzéseik, szerveznek minden évben Kosaras Napokat, Kosaras Tábort, Labdás ügyességi versenyeket. Várnak szeretettel minden általános iskolás korú gyereket, aki kedvet érez a kosárlabdához .(www.kosaraskoboldok.hu)

Volt sorverseny, kosármeccs, dobóverseny, tombola (ahol minden húzás nyer!!!) és jó hangulat. A egész csapat és Sportegyesület életben tartója Orosz Szilvi (Sziszi) sógornőm , Izsó Piri kosaras társa. Mivel Piri és Laci is gyerek koruk óta kosaraznak, kosaraztak, így triviális, hogy Verával is ott kell lenni a Koboldnapon, ahogy tettük ezt már 2012-ben is, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Tavaly még Laci cipelte a hátán, a nyakában vagy az ölében Verát a sorversenyen, az idén már kezét fogva futottak hármas párban a labda után. Elmondásuk alapján , nagyon jó hangulatban telt a délelőtt (én most ezt kihagytam a törött lábam miatt) Vera jól el is fáradt, nem beszélve Katáról. Volt egy-két feladat, amiről Laci le akarta „beszélni „ Verát, mert már nagyon ki volt merülve, de Vera nem hagyta magát lebeszélni, küzdött ezerrel és rohangált a labda után… Nem is tudom ki fáradt el előbb Vera vagy Laci?!

A kis koboldok, mint szorgos manók gyűjtötték a kupakokat Verának a tavalyi évben, ezúton is köszönet érte!!

“Jövőre Veletek ugyanitt! – búcsúzott el Vera a Kosaras Koboldoktól.

http://www.promontortv.hu/archivum/20130315_4

2013. március 6.

Könyv a legyőzött „ Sárkányról” és dr Park-ról

  

Ma nagyon aranyos könyvet hozott a postás,  amely elmeséli, hogy győzte le dr Park a félelmetes Sárkányt a „Spaszticitást”.  Ezt a könyvet egy anyuka írta, egy kisfiú SDR műtétjéről. Saját rajzaival illusztrálta a történetet, nagyon aranyos gyerekeknek szól, némi humorral spékelve.

Laci még a kiutazásunk előtt rendelte a neten, most érkezett meg  Verának dedikálva és hozzá két hűtőmágnes a sárkányról és dr Parkról.  Verának és Katának is nagyon tetszik. Kata minden nap azt kéri: „Anya olvasd el az amerikai könyvet”

Azoknak a gyerekeknek és szülőknek bátran merem ajánlani, akik most készülnek a műtétre.  Legyőzhetik a félelmüket  és kérdések sorozatát nyithatja meg előttük. Igazi gyógyító mese…..

www.smittette.wordpress.com oldalon rendelhető

Február 24- március 3. 

Futópad otthon

  

Hihetetlen, hogy már 4 hete volt Vera Ortopéd műtétje is . A sebek már szépen rendben vannak, igaz még egy-két „madzag” lóg a két végén, szerintem kb. 1 hét és azok is kipotyognak. Márc.1-jén voltunk Vera magyarországi ortopéd orvosánál kontrollon, aki anno először hívta fel a figyelmünket az SDR műtétre. Nagyon meg volt elégedve az állapotával, és gratulált, hogy sikerült kimennünk. Szerinte is sokat javult a járása. Nagy előny, hogy nem keresztez, nem rotál be a lábával és leteszi a sarkát. Úgy gondolja nagyon sok későbbi műtéttől és fájdalomtól mentettük meg Verát. Ha csípője szépen fejlődik és nem mozdul el, nagyon szépen fog tudni menni. Persze folyamatos (félévente) csípőkontroll, röntgen szükséges és szeretné látni, hogy fejlődik.

Vettünk itthonra is egy otthoni használatra alkalmas futópadot, nagyon élvezi és minden este gyakorolunk rajta. Egy kicsit magas a kapaszkodója (mivel gyerek méretben nem gyártanak futópadot), de készítettünk majd hozzá egy állítható magasságú állványt és akkor a hátrafelé járást és az oldalazást is tudja gyakorolni. Egyébként egy hét alatt is sokat erősödött , a hét elején még csak 9-10 percet bírt menni vele, a hét végére ez már 11 perc lett kombinálva azzal, hogy az első 8-10 perc sima séta, az utolsó kettő perc már emelkedőn, vagy gyorsabb (0.8-nál magasabb) tempóban. Persze a FLAPOEPUFF nem maradhat el, s Kata is már kívülről fújja és ő is mindig futópadozni akar.

Érdekes 6 perc után érkezik a „holtponthoz”, meg akar állni, némi figyelem elterelés és már megyünk is tovább. Utána még beiktatjuk az itthon nyújtást és erősítést, este 8 kor már nem kell altatódal, leteszi a fejét és már alszik is.

Az iskolában is nagyon lelkesen végzi a gyakorlatokat. Lemérték a lépéstávolságot, a műtét előtt és után is. Az eredmény az volt, hogy műtét után, ugyanazt a távolságot (95 métert) kevesebb lépésszámmal tette meg, tehát sokkal nagyobbakat lép, mint műtét előtt. Látni is, hogy nem aprózza el a lépéseit.

Jövő hét után (márc. 11) kezdődhet a heti két úszás és a heti egy lovaglás. Már nagyon várja mindegyiket, kíváncsi vagyok az úszásra, és a lábtempóra. Eddig a feszesség miatt, mindig felhúzta a térdeit a hasához és úgy próbált lábtempózni, most nyújtott térdekkel gondolom más lesz és a lábfeje is szabadabban fog mozogni. Remélem új irányvonalat vesz az úszás technikája is.

Logisztikailag  a következő 5-6 hétben Lacira több feladat hárul, mert sajnos eltörtem a jobb bokámat, így most egy hét fekvőgipsz és utána a járógipsz, amivel ugye nem lehet vezetni sem. Eddig Laci vitte reggel Verát suliba, Katát meg én a bölcsődébe, de a délután már én mentem értük.  A következő hetekben ezt Laci és a nagyszülők bevonásával oldjuk meg. Köszönet mindenkinek a türelemért és segítségért.

2013. február 12-23.

Vidám Oroszlán újra itthon

       

Az elmúlt két hét elég nehezen telt, újra vissza kellett rázódni és felvenni a tempót. Vera is nagyon elfáradt iskola után, már hazafelé az autóban elaludt. Meg kellett felelni az iskolai követelményeknek, volt egy-két pótolni való, matek, írás gyakorlás. Az új kerettel is meg kellett tanulni közlekedni az iskolában, az utcán minden helyzetben. A tolatás még nem megy vele, mert a hátsó kerekeket még nem oldottuk ki, így még csak fordulni kell vele egy nagy kört, ha hátrafelé akar menni, szűk keresztmetszeten ez eléggé nehézkes. Az ülésében volt megfigyelhető, hogy olyan helyen ahol nem ért le a lába, nem ült olyan stabilan, mint műtét előtt, illetve előre akart dőlni. Ez a csípő és törzsizmok ideiglenes gyengesége miatt van, ezeknek is meg kell erősödni, de napok alatt sokat javult az állapota.

Valentin napon ÁMOR nyila Verát is „eltalálta”. Egyik osztálytársától, kis barátjától, Barnustól kapott egy szerelmes levelet, bele is pirult amikor elolvasta, azóta is nagy becsben tartja és gyakran előveszi. Ezen kívül kis barátjától, Benditől is is kapott egy Valentin napi üdvözlő kártyát. Nagyon boldog volt!

Talán az utolsó idei hóesést kihasználva, suli után építettünk egy nagy hóembert a házunk mellett. Vera igazán ügyes volt, hosszú percekig térdelőállásban támaszkodás nélkül „gyúrta” a havat, amit eddig a műtét előtt max. 20 másodpercig volt képes támaszkodás nélkül megcsinálni, és utána mindig lerogyott a sarkai közé. Most már ez is megy!! A másik dolog, hogy a hátsó kerettel az 5 centis hóban sétálgatott, anélkül, hogy pánikolt volna, hogy el fog esni, vagy csúszni. Az első kerettel mindig bizonytalannak érzete magát a hóban és a csúszós úton. Most, hogy le tudja tenni a sarkát és nem lábujjhegyen megy, jobb a stabilitása bizonytalan terepen is. Miután jól átfagytunk, kívántunk egy meleg teát, és Vera újabb meglepetést szerzett, segítség nélkül végig oldalazott a konyhapultnál felforralta a vizet, megvárta amíg felforr a víz és csak azután ült le. Mindezt bokarögzítő nélkül.! Műtét előtt ilyen sokáig nem lett volna képes állni és végig sétálni a pult mellett segítség nélkül még bokasínben sem. Lehet kívülállónak ez nem nagy teljesítmény, de mi tudjuk, hogy igenis az, mivel ezt 8 év szorgalmas munkájával nem tudta elérni. Most szembesül az ember igazán, (amit eddig is tudtunk) hogy nem az akaratán múlt sok minden, meg akart ő sok mindent csinálni de a „parancs” nem jutott el a megfelelő helyre és a feszesség nem engedte a „szabad” mozgást.

St. Louis-i epilógus


             

Nagyon sokan érdeklődtek, milyen újra itthon és mit éreztünk az óceánon túl.

Az elmúlt 6 hétben érzelmi és fizikai hullámhegyek és völgyek között lavíroztunk, de inkább pozitív élményekkel és hatásokkal gazdagodtunk.

Emlékszem, amikor Chichago-ból St. Louis felé repültünk, hátunk mögött több ezer km-t és 14 órás utazást, Vera mellettem lévő széken aludt, s én kinéztem a repülő ablakán, és mint egy „csillagváros” képe tárult elém. Néztem a városok fényeit és arra gondoltam, milyen kis mikro csillagok vagyunk ebben a nagy makro világban. Szinte el sem akartam hinni, hogy itt ülünk a remény városa felé tartó gépen és napok múlva egy jelentős változáson fog keresztülmenni Veronika. Egy olyan változáson, ami egész életére kihatással lesz, hiszen olyan állapotba kerülhet, amelyet álmodni sem mertünk eddig. Lehet, ez most sokak számára túl szentimentálisnak tűnik, de akkor és most is úgy gondolom, hogy ez volt az egyetlen esélye Verának a teljesebb és komfortosabb életre.

Ültem a gépen és arra gondoltam, hogy mennyi és mennyi ember segített, hogy itt lehessünk. Ültem a gépen és néztem a mellettem szuszogó kis Oroszlánt és arra gondoltam, hogy ez a 8 éves pici lány sorsa milyen sok jó szándékú embert megérintett. Ezek az emberek, ezek fénylő csillagok, akik büszkék lehetnek arra, hogy cselekedetükkel, vagy egy elküldött sms-sel, egy mosollyal, egy bíztató szóval egy nem a szemetesbe dobott, hanem Vera számára összegyűjtött műanyag kupakkal egy kislány és családja életet könnyítették meg. Köszönjük Nekik és minden családtagnak, barátnak, munkatársnak, ismerősnek és ismeretlen ismerősnek, hogy velünk együtt hittek a kitűzött célban bíztattak és támogattak. Laci, köszönöm Neked, hogy nem hagytad magad elbizonytalanítani anno kb. két évvel ezelőtt, amikor felmerült az SDR lehetősége, köszönöm, hogy olyan kitartó szorgalommal írtad a leveleket és böngészted a netet ezzel kapcsolatban. Megvallom, az elején anyai féltő ösztönök uralkodtak rajtam és kissé hezitáltam, hogy belevágjunk-e. Sok gondolkodás után sikerült legyőzni a félelmeimet és felállítani egy pozitív- negatív listát, ahol a sok pozitívum győzött és nem bántam meg! Olyannyira, hogy még egyszer végig mennénk ezen az úton.

A kórházban és a kint tartózkodásunk alatt, nagyon megnyugtató volt, hogy mindig mindenről időben írásban információt kaptunk. Leírtak mindent mire számíthatunk, mikor mi fog történni és az úgy is volt. Se több se kevesebb. A műtét előtt és alatt is inkább az izgalom lett úrrá rajtunk, mint a félelem.

Persze aggódva néztük és vártuk, milyen lesz majd a műtét után az ébredés és a fájdalmak, de semmi rossz érzésünk nem volt. Nagy várakozással figyeltük műtét után Vera első bizonytalan, remegő lábakkal megtett lépéseit és kissé elbizonytalanodtunk és aggódtunk, mikor láttuk mennyire gyengék a lábacskái és szinte mint egy rongybaba esik össze karjainkban. De napról- napra erősebb és erősebb lett és megtette újra egyedül az első 10-20-30… métert a hátsó kerettel és láttuk a változásokat. Olyan mozgásokat tudott megcsinálni, mint eddig 8 év alatt soha. Azt gondolom a mostani eredmények is magukért beszélnek és még messze nincs vége. Persze sokat kell edzeni és erősíteni és tudom lesznek jó és rossz napok, lesznek hisztik és fáradtságok. Megéri, mert van egy kézzel fogható cél , ami elérhető, s nem egy helyben tapossuk a mókuskereket, hogy Vera állapotát fenn tartsuk, hanem a sok munka eredménnyé és sikerré kovácsolható. Ez sok-sok plusz energiát tud adni! Jó látni egy-egy sikeresen elvégzett gyakorlat után Vera elégedett diadalittas mosolyát. S ezek a sikerek visznek előre, újabb és újabb célok felé.

Az eredmények:

Az izmainak a feszessége tejesen eltűnt, sokkal jobban, sőt egyáltalán tudja irányítani az izmait. Nem úgy mozog, mint egy robot, hanem sokkal finomabb mozdulatokra képes, mint régebben.

Nem keresztezi a lábait, térdeit, de még ha el is indul abba az irányba, képes azt kikorrigálni, ami a műtét előtt nem ment neki, vagy ha igen, akkor is nagy nehézségek és hosszú percek árán.

Járás közben sarkát leteszi, amit eddig még a bokarögzítőben sem volt képes kivitelezni.

Klasszisokkal jobban ki tudja nyújtani a térdét, ülésben és állásban egyaránt, mint korábban.

Tudja mozgatni a lábfejét, amelyre eddig nem volt képes, illetve ha azt kértük, hogy csináljon egy pipa-spicc-et a lábával, akkor a nagylábujját egy picit meg tudta mozdítani.

Hosszú ideig tud hason feküdni és nem tolja fel az égbe a popsiját és húzza a hasa alá a térdeit. Nincs a csípőjében egy jobb oldali csavarodás, amit kihatott az egész gerincre.

Egy segédeszközt – a csípőrögzítőt, amiben aludt is – már elhagytunk.

Most még hordja a régi, térdhajlatig érő műanyag bokarögzítőt amíg a lábizmai meg nem erősödnek – ami kb 3-4 hét – aztán azt egy bokáig érőre cseréljük. ez már nem a feszességet hivatott nyújtani, hisz az megszűnt, hanem a régi műtét miatt most túlkorrigált, kifelé forduló és bedőlő bokát, melyet majd ortopédiai műtéttel még rendbe fognak tenni, valószínűleg szintén az USA-ban, kb 1,5-2 év múlva.

Jelenleg térd és bokarögzítőben alszik, hogy a műtétek eredményességét maximalizáljuk, de ezt kb csak 1 évig, amíg ki nem növi, kell viselnie. Ezután végre segédeszköz nélkül aludhat.

Járáshoz jelenleg a kórházban kapott hátsó keretet használja, de a cél, hogy rengeteget sétáljon, és erősödjön, és ha ez jól sikerül – remélhetőleg jövő nyár – már elhagyhatjuk és 3 lábú bottal tud majd járni hosszú távon is. Elvárható eredmény, hogy lakásban, belső környezetben segédeszköz nélkül boldoguljon.

Amint látható ezek már hatalmas változások. Ezek mellett sok-sok apró, külső szemlélő számára valószínűleg észrevehetetlen változásokat is látunk nap mint nap. A mozgás spektruma kibővült, láthatóan nincs az a görcsös koncentrálás, hogy egy-egy mozgásfázist kivitelezzen, a mozgása felgyorsult.

És a feladatok:

Heti 4szer 1 óra gyógytorna az iskolában

Heti 1 óra vízi gyógytorna az iskolában

Hetente kettő úszás

Heti egy lovas terápia

Heti egy Dévény terápia – főleg nyújtások

És naponta 1 óra nyújtás otthon.

Ez mind kemény munka lesz neki – és persze nekünk is – de a műtétek nélkül a helyzetét legjobb esetben is csak fenntartani tudtuk volna. Így most a fény láthatóvá vált az alagút végén, nem beszélve a hosszú távú eredményekről – nem lesz izomzat és csontozat deformáció, és az ezzel együtt járó fájdalom riasztó képe is semmissé vált! Nagyon sok későbbi műtéttől és fájdalomtól szabadította meg ez a műtét.

El nem mondható mennyit jelent ez 8 év után!

Veronika SDR prezentációja pdf file

2013. január   

St Louisi történet

St. Louis-i történet – Veronika műtétje St. Louis-ban tovább… 

Veronika Amerikába repül

Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy a tervezett amerikai SDR műtét többé nem cél, hanem elért VALÓSÁG.  Nagyon sok mindenkinek, és a hatalmas összefogásnak köszönhetően sikerült, és a szükséges összeg összejött, a műtét időpontját is egyeztettük a kórházzal.

Indulás 2013. január 4-én Budapestről. Vera gerincműtétje 2013. január 8-án lesz. 5 nap kórház, közben indul a napi terápia a kórházban. A gerincműtétet követő 15. nap környékén kerül sor a várhatóan 4 helyen végzett ortopéd műtétre.

Hazaérkezés tervezett időpontja 2013. február 11.

Ezúton köszönjük MINDENKINEK a sok-sok anyagi és mentális támogatást, szeretetet, ami áradt ás árad Vera és a család iránt.

Kívánjuk, hogy ez mind többszörösen szálljon vissza Rátok!

Kinn létünk alatt is próbáljuk Noémi barátnőnknek megírni, hogy mi történik velünk, hogy feltölthesse ide az oldalra, de jelentkezünk majd a Facebook oldalunkon is.

Természetesen a gyűjtés azért nem áll meg, hiszen ez a műtét nem a végső cél, hanem „csak” az első állomás, melyet még nagyon sok másik kell, kövessen. Nyomon követő kezelések, kontrollra utazás 4 és 12 hónap után, új – remélhetőleg kevesebb – segédeszközök, új sporteszközök és a sort sokáig folytathatnánk.

De a fontos, hogy az amerikai út sikerrel járjon.

Vera már sokat kérdez, sokat beszélgetünk az utazásról, a kinn tartózkodásról, a műtétről, hiszen a felkészülés épp olyan fontos, hogy kinn Ő is sokkal könnyebben fogadja el az új dolgokat, és segítse hozzáállásával elérni a legjobb eredményt.

Még egyszer Köszönjük, hogy Velünk vagytok!

Sárkányhajó csapatok 

KVSE Dragons csapata 

http://www.vizezz.hu/cikk/sarkanyhajo/sarkanyhajo-csapatok-2013-12

2012. szeptember 30.

Helen Doron Tanévnyitó buli

A Helen Doron nyelviskola, melynek Vera már évek óta növendéke, felajánlotta, hogy évadnyitó rendezvényükön a tombolák értékesítéséből befolyt összeget felajánlják Veronikának, valamint a 2012-13 tanévben Veronika az iskola ösztöndíjasa.

Köszönjük vezetőjüknek Silling Veronikának, a tanító néniknek, a gyerekeknek és szüleiknek a segítséget és a támogatást.

2012. október 20.

Jótékonysági fúvóskoncerten készült képek

http://www.infomovar.hu/slideshow/permalink:jotekonysagi-koncert-izso-veronikaert-2012-10-21/#!//?id=584283

A zene „gyógyító” ereje

Több mint két órás színvonalas műsor, közel 300 néző és fergeteges hangulat jellemezte azt a jótékonysági koncertet, amely a mosonmagyaróvári KÜHNE KONCERT és a MOFÉM FÚVÓSZENEKAR szervezésében történt 2012. október 20.-án a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban. Az est házigazdájával Vitéz Vili Bácsival történő rövid stratégiai megbeszélés és egy Veronikáról szóló rövid képes bemutató után kezdetét vette a fúvós maraton. Először a két zenekar,- közel 100 fő- lépett a színpadra és a mosonmagyaróvári HALLER FANTÁZIA MAJORETTE csoport látványos formációjának kíséretében játszottak el két számot. Majd a Mofém Fúvószenekar szerepelt és műsoruk végén nagy meglepetésre Farkas Mihály zenekarvezető Veronikát szólította a színpadra, hogy a Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékeivel együtt a zenekar kíséretében csilingelő hangjukon gyermekslágereket énekeljenek. E megható pillanatokból hamar fel kellett ocsúdnunk, mert egy plüssoroszlán „ugrott „Veronika ölébe, amelyet Veronika kapott a Mofém Zenekar nevében a zenekarvezetőtől.

A rövid szünet után a táncos majorette csoportnak esélye sem volt kipihenni a közönség komoly tapsviharát, újra színpadra léptek, de most a Kühne Koncert Fúvószenekar szolgáltatta számukra a talpalávalót és szórakoztatta a kedves nézőket. Remek hangulat uralta az egész estét, majd két órán keresztül élvezhettük a zene gyógyító erejét. S hogy a plüssoroszlán nem maradjon egyedül, Veronika a Kühne Zenekar vezetőjétől, Hernádi Sándortól is kapott egy oroszlánt a zenekar nevében a mielőbbi gyógyulás reményét szimbolizálva. Hihetetlen gyorsasággal telt el az este, s Vidám Oroszlánunk műtétjéhez több mint hatszázezer forint gyűlt össze, ami nagyon jó hír.

Ezúton is nagy köszönet mindenkinek – aki a rendezvény létrejöttében segítséget nyújtott – a fellépők önzetlen részvételének és adományainak, a rendezvény fővédnökeinek (dr Iváncsics János alpolgármester, Taródy Zsolt Iniciál Autóház ügyvezetője, és dr Wlasitsch Mirkó fogszakorvos) és a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központnak , amely a rendezvény színhelyét ingyen és bérmentve a rendelkezésünkre bocsátotta. Hálás köszönet a lelkes közönségnek, akik adományaikkal járultak hozzá az est sikeréhez.

2012. szeptember 30.

Dumaszínház jótékonysági előadása Veronikáért 

Köszönjük a szervezőknek, a fellépőknek, és a közönségnek a támogatást!

Dumaszínház Jótékonysági matinéja nagy sikerű volt, ki is mondhatná el jobban, mint maga a Dumaszínház sajtóreferense, Koncz Csaba, akinek köszönjük a közbenjárást! :

Oroszlánt gyógyító matiné

A meghatottságtól kicsorduló örömkönnyekből indultunk és sírva röhögés lett a vége. A jótékonysági humorváltó végigrobogott a Corvin Dumaszínházon vasárnap. Az első fellépő igazi meglepetés volt a közönségnek, hiszen maga a Vidám Oroszlán, azaz Veronika vette kezébe a mikrofont, utána viszont megérkezett a segítő szándékú humorválogatott is. A műsornak vége, de aki segíteni akar, most tud csak igazán…  

Semmi meglepő nincs abban, hogy egy mozgásában erősen korlátozott, 8 éves kislány, aki ráadásul SDR operációra vár – kissé fáradtan érkezik a neki rendezett Dumaszínház előadásra. Az viszont már kicsit furább, amikor kiderül, hogy a fáradtság oka az előző napi Sárkányhajó verseny, amit még nem sikerült kipihenni másnapra…

Izsó Veronika, a Vidám Oroszlán, kicsit elcsigázottan, de az arcán szélesre húzódó mosollyal ült le a Dumaszínház színpada előtti asztalukhoz. Szülei állhatatos és kitartó munkájának köszönhetően szombaton Esztergomban rendeztek jótékonysági sárkányhajó versenyt, másnap pedig a stand-up comedy otthonában, a Corvin Dumaszínházban volt hasonlóan jó szándékú műsor. A szinte teljesen megtelt nézőtéren várakozással teli, meghatott csend követte a kis hölgyet és szüleit, akik a műsor elején felmentek a színpadra, hogy pár szóval megköszönjék a segítséget. Ekkor csordultak ki az első meghatott örömkönnyek.

Veronika nem érezte rosszul magát a stand-up comedy világának reflektorfényében, bátran, hatozottan beszélt a mikrofonba, szavait nem csak a közel 250 vendég, de a kulisszák mögött várakozó fellépők is mosolyogva hallgatták. Az első fellépőnek, Litkai Gergelynek nem is volt könnyű dolga, amikor a kislány után kijött a takarásból. Elég nehéz megnevettetni a végletekig meghatott, gondolataikba merült, könnyeiket nyelő nézőket. Szerencsére Gergő nem ma kezdte a humor-szakmát, így az érzelmes pillanatok utáni megilletődöttséget csakhamar a felhőtlen kacagás váltotta fel.

Lorán Barnabás, Hajdú Balázs, Mogács Dániel, Janklovics Péter, Kőhalmi Zoltán, Felméri Péter, Rekop György, Benk Dénes, Kormos Anett, Tóth Edu és Beliczai Balázs szintén hatalmas lelkesedéssel tették hozzá a magukét a műsorhoz. Gyors egymásutánban számtalan világlátás, stílus, humor-irány váltotta egymást, a közönség pedig remekül tudott alkalmazkodni mindenkihez. Önfeledt kacagás, taps és ováció jelezte, hogy ezen a napon a vidámságnak szó szerint gyógyító ereje van. Néhány percre talán Veronika szülei is ki tudtak kapcsolódni, képesek voltak felszabadultan nevetni, és a hétköznapok küzdelmében nekik is járt egy kis szünet.

Hihetetlen gyorsasággal telt el a három óra, a jótékonysági matiné hamar véget ért. A Vidám Oroszlán műtétjéhez ezen a napon valamivel több, mint hétszázezer forintot sikerült gyűjteni, ami nagyon jó hír. Ezúton is nagy köszönet mindenkinek, aki a matiné létrejöttében segítséget nyújtott, és persze azoknak is, akik a belépőjegy megvásárlásával járultak hozzá a sikerhez.

A fellépésen készült képeket köszönjük Burszán Sándornak (http://burszanfoto.blogspot.hu/), aki szintén önzetlenül, ingyen és első szóra jött, hogy munkájával segítsen!

Köszönjük a támogatást a Dumaszínháznak, minden fellépőnek, és a közönségnek!


További képek a Galériában

http://dumaszinhaz.blog.hu/2012/08/08/segitsunk_a_vidam_oroszlannak

Helyszín volt: Corvin Dumaszínház (1082 Budapest, Corvin sétány 1/B)

Szeptember 30. 14:00 , jegyár 4000 Ft

Fellépők

1.    Litkai Gergely

2.    Kormos Anett

3.    Lorán Barnabás

4.    Hajdú Balázs

5.    Kőhalmi Zoltán

6.    Janklovics Péter

7.    Felméri Péter

8.    Rekop György

9.    Mogács Dániel

10.  Beliczai Balázs

11. Tóth Edu

http://www.dumaszinhaz.hu/eloadas/budapest,-corvin-20120930-1400 

2012. szeptember 29. 

Esztergom Kertváros, Jótékonysági sárkányhajó verseny volt Veronikáért  

(MEGHÍVÓ_program volt)

2012. szeptember 15.

Tata Kupa -Tata Öreg tó

A Tatai Sárkányhajó Egyesület szervezésében került sor a Tata Kupa Sárkányhajó versenyre, melynek keretében, már nem először, nyújtottak segítő kezet és lehetőséget, hogy sporttársainkat hívjuk segítségül.

A verseny során a kihelyezett urnába volt lehetősége bárkinek adományát leadni, illetve külön gyűjtöttük a műanyag kupakokat is.

A verseny szeles, de szerencsére kellemes, napos időjárás mellett, nagyon jó hangulatban zajlott, nagyon sok csapat részvételével. Dicséret a szervezőknek.

Vera természetesen nem hagyta magát, és evezés nélkül nem ment haza, ő is hajóba pattant, és egyedül evezett, a segítséget elhárítva „én már tudok egyedül evezni” alapon.

A nap során a gyűjtőládába 180 000 Ft került, melyet köszönünk minden kedves adományozónak.

E mellet a Kimlei Sárkányok Csapata, miután a kimlei „Evezd körbe Kimlét” sárkányhajó versenyen megismerkedtünk, és ott is kértük segítségüket, az azóta eltelt időben Kimlén és Mosonmagyaróváron is gyűjtést szerveztek, és ezt az összegyűlt adományt most adták át Veronikának. Ez az összeg is csodálatos. 150 000 Ft . Nagyon Köszönjük.

Köszönjük Évának, Gábor bácsinak a lehetőséget és a szervezést. Köszönjük a Tatai Sárkányok folyamatos támogatását, a Kimlei Sárkányok szívet melengető segítségét, és Mindenkinek, aki a legapróbb forintjával, mosolyával, szavával támogatja Veronikát.

KÖSZÖNJÜK!

2012. szeptember 8.

Sárkányhajó Roadshow - Lágymányosi Öböl.

A Magyar Kajak Kenu Szövetség szervezésében a több állomásos Sárkányhajó Roadshow idei utolsó állomására érkezett Budapestre a Lágymányosi Öbölbe.

Köszönhetően a korábbi ismeretségnek – a nyári vízitúránk során – lehetőséget kaptunk, hogy a nap folyamán a műsorvezető többször elmesélte történetünket, és céljainkat, kérve a Sárkányhajós Társadalom segítségét. A helyszínen a kupakokat is összegyűjtöttük.

Köszönjük a lehetőséget és a támogatást!

2012. augusztus 18.

Aréna Sportnap, Tata

Az Aréna Sportnap keretein belül Verának lehetősége volt egy igazi rallyautóba ülni Lukács Kornéllal és Mesterházi Márkkal a Rallye Team LHG csapatával. Köszönjük nekik!

 

Köszönjük az Aréna Sport Egyesületnek, hogy megrendezte ezt a nagyon jól sikerült sportnapot és ez által is segítette Vera céljának elérését.

Köszönjük a Kimlei Polgárőr Egyesületnek a felajánlást, és hogy személyesen eljöttek azt átadni.

Köszönjük a magánemberek felajánlásait!

Köszönjük a napi bevételének felajánlást az arcfestőnek, ékszer árusnak, lufi várasnak!

Köszönjük a részvevő csapatoknak.

A nap nagyszerűen telt, könnyed hangulat, csodálatos bemutatókkal fűszerezve.

Sok sikert az Aréna Sport Egyesületnek !

A nap folyamán összességében 270 000 Ft gyűlt össze, mely már Veronika számláján nyugszik, csökkentve a hiányzó összeget

2012.  június- július   Vidám Oroszlán a médiában

2012. július 11.- 15.

Vízitúra 

1. nap- július 11., szerda A csapat 10 órakor indította a túrát. 10.30-kor kikötés Drégely váránál a Morva folyó betorkollásánál, ahol meglátogattuk a várat, és megnéztük a magasból merre jöttünk és merre tart az utunk. 12.30 kor indultunk tovább és a hajóforgalomban hullámok között bukdácsolva értük el Pozsonyt 14 órára, ahol egy kis sétára és ebédidei pihenőre álltunk meg.   Pozsonytol 16 óra után indult tovább a csapat szerencsére jelentéktelen hajóforgalommal találkozva. 2szer 12 km várt ránk, melynek második része már átemelés után az Öreg Dunán zajlott, ahol a víz már annyit nem segített. Vera hősiesen folyamatos evezéssel teljesítette a távot. Az átemelés után átült a Somorjai Sárkányok hajójába ahol szintén folyamatosan evezett, miközben cserfes szája is járt, szokás szerint. Dunakiliti Vadvíz kempinget 19.30-ra értük el, ahol természetesen Vera segítségével felvertük a sátrat és fürdés és közös vacsi után nyugovóra tértünk. Vera a nap hőse, aki szünet nélkül folyamatos tempót diktált. És természetesen hatalmas köszönet Rakonczay Gábornak, aki húzta kajakunkat előre a hullámzó, kavargó vizeken lökést adva célunk eléréséhez és küzdelmünk ismertté tételéhez.

Csütörtökön következik a túra leghosszabb 80 km-es szakasza. Kívánjatok jó időt, Verának és a sárkányoknak kitartást! Izsó László

2. nap –   július 12.,  csütörtök

Jó reggelt! Mélyalvós, de esős éjszaka után Vera 5.30-kor már kukorékolt.
Kezdődik a készülődés a túra leghosszabb napjára. Szerencsére az eső elállt, reméljük így is marad. Indulás tervezett ideje 8.40 perc, miután a Kisalföld napilap és a Mosonmagyaróvári Városi Televizió nyújt médiatámogatást. A mai cél Komárom, ahol aztán megérdemelt pihenés.

Hát ez kemény volt. Terv 83 km teljesítve. Az első megálló 30km után 10 perc aztán erőltetett menetben Gönyüig. A 40km-től 60km-ig már nagyon nehéz volt. Vera egy kis evezés után elfáradt. A kenu aljában megágyaztunk neki, s majd egy órát pihegett, bele-bele aludt. De aztán megint hozta az előző napi folyamatos evezést.
60 km Gönyü, jó meleg leves, rántott husi. Itt Verának pihenőt adtunk és ő autóval tette meg az utolsó szakaszt Komárnoig, a Vág folyó partjáig. Itt aztán a gáton még levezetésnek 1,5 órát triciklizett. Mi hárman, Szél Csaba, Mészáros Gábor barátaim és jómagam a sárkányokkal ütemet tartva 19.45- re értünk célba, melyet élőben mondhattunk el a Rádió Q-nak.
Holnaptól több megállás és kultúr program a terv. Izsó László

3. nap – július 13., péntek

A harmadik nap gondoltuk, hogy az előző napi 80 km után az 50km már nem táv. Hát szembeszélben, csöpögő, majd zuhogó esőben ez is kikérte az erőt magának. Rakonczay Gábor és Mézga barátunk után a mai ‘vendég’ evezősünk Cice volt, akivel az egyik mosonmagyaróvári Volutás Lajta túrán barátkoztunk össze. Vera még mindig izgatottan várta az indulást, reggel végigjárta a kikötésre használt állóhajó minden szintjét, zegét-zugját.
Aztán a Vágoról nekiindultunk. Első megálló 7km után egy római kori emlékhely, majd Neszmély és egy ebéd a szlovákiai Mocs partján. Utána már csepegő esőben Nyergesújfalu pár perc utám a csapat Vera nélkül tette meg az utolsó 14 km-t szakadó esőben, villámok között. Vera a túra alatt továbbra is lelkes, bár a fáradtság már látható rajta. Igyekeztünk váltakozó dolgokról beszélgetni, viccelődni, énekelni. Még meg is ágyaztunk a kenuban és lábaim támasztéka között próbáltuk pihentetni. El is aludt, de kis idő múlva felpattant, hogy evezni akar. Küzd benne a vágy az evezés, a közös elmények után és a fáradtság, az otthon, Anya, Tesó hiánya. De azért még mi felnőttek is megküzdünk erőnkkel. Jó a hangulat, a csapat, de azért a tempót tartani kell és szemünk előtt lobog a meleg tea és paprikás krumpli. Verát próbáltam egy faházas, puha ágyas alvásra buzditani, de kerek-perec a sátor a nyerő. Ám legyen. Szerencsére a sátrat sikerült beázás nélkül felállítani így a meleg vacsi után jöhetett a jól megérdemelt pihenő. Holnap aztán újult erővel vágunk neki a már kisebb, 30km-es távnak.

4.nap – július 14.,  szombat
Ez már egy könnyebb táv volt. 38 km. Új evezőseink Birinyi Miklós és Számuel Pali barátaink jöttek velünk. Indulás előtt nyergesi rokonaink (Dóri, Zsuzsi, Barnus, Gyuri) töltöttek fel minket látogatásukkal, és frissen sült pogácsával. Az előző napi idő kitisztult és már erős napsütésben indultunk el. Ma többször megálltunk fotózni, fürödni. Ebédet Visegrádon fogyasztottunk majd a Szentendrei Dunaágban haladtunk. Leányfalun egy frissitö fröccsre és jó történetekre megálltunk Pepe kapitánynál, a Vadkacsa Sport Egyesületnél (köszönjük ‘Viziló’ Henriknek a kapcsolatot). Aztán mivel sűrűsödtek a felhők és erősödött a szél gyorsan húztuk tovább Szentendréig ahol tábort vertünk.
A nap vidáman telt, sokat nevettünk út közben, Vera hozta szokásos cserfességét. Úgy tűnik átestünk a holtponton, könnyed kellemes és szép nap volt melynek végén nem csak Anyu hanem Kata tesó és barátok is vártak már minket a parton. Azért fáradunk, Vera pillanatok alatt elaludt.

5. utolsó nap- július 15, vasárnap
Az utolsó nap reggelén lázasabb készülődés volt, mint eddig, hisz mindenki tudta, hogy a nap végén már otthon puha paplan alatt alszik. Reggel a csapat Szentendrén tett látogatást, majd indulás előtt a Sportklub riportere Pónácz András készített interjút Veráról, és a túra céljairól.

http://www.youtube.com/watch?v=I2il28NtWbs&feature=em-uploademail

http://www.sportklub.tv/article/sportmix/1207/hu_73265/

https://www.facebook.com/SportKlubTV

(teljes műsor 2012.07.20. 17.45 Sportklub Meznélkül című műsorban)

Aztán nekiveselkedtünk az utolsó 30 km-es szakasznak. Csatlakozott hozzánk a Voluta (www.voluta.hu) túrán is csapattag Pinke Zoltán barátunk és felesége Kiss Nikoletta barátnőnk, akik eddig is nagyon sokat segítettek. Az idő elég változékony volt, hol felhős, hol napos, szeles és kicsit hűvösebb az eddigieknél. Budapestre érve csatlakoztak hozzánk ismert sportolóink Hudy Bernadett (Európabajnoki Ezüstérmes kajakos, Sárkányhajó Világbajnok és Rafting válogatott), Süveges Lilla (kajakos, többszörös Sárkányhajó Világbajnok és Rafting válogatott), Kiss Tamás (Olimpiai Bronzérmes kenus és többszörös Sárkányhajó Világbajnok), Horváth Gergely (kenus, többszörös Sárkányhajó Világbajnok és Rafting válogatott), akik erőt adtak, hogy a lelkesedés a végén se lankadjon. A főváros a vízről csodaszép, bár a vízen kenuban nem könnyű végég lavírozni a kavargó vízben, ahol az elhaladó hajók hullámai mindenhonnan visszaverődnek. Köszönjük az erőt Szél Csaba barátunknak, aki ezen az 5. napon is irányba kormányozta kenunkat.

Verán is érződött az utolsó nap, elég hullámzó hangulatban volt, már nyugtalanná vált, érezte, hogy itt a túra vége, és hát a fáradtság kezdett erőt venni rajta. Végül délután 15 órakor célt értünk a Hárosi öbölben ahol Vera a család, a barátok és a Nagy Duna Túra szervező csapata, sárkányhajós társaink tapsvihara mellett szállt partra. Nagyon megható pillanat volt.  Itt szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki segített, támogatott és mellénk állt az út során, és mindazoknak, akik mér az út során jelezték segítségüket.

Külön köszönet a két sárkánycsapatnak:
Az Óvári Sárkányoknak, név szerint:Dr Wlasitsch Mirkó, Földi Ági, Biewald Attila, Biewald Peti, Mervó Péter, Mervóné Gangl Magdolna, Németh Csaba, Némethné Balogh Éva, Németh Henriette,… (a lista még nem teljes)
És a Somorjai Sárkányoknak (Samaria Dragons): Tuba Lajos, Tuba Ildikó, Csicsay Zoltán, Csicsay Andrea, Nagy Tamás, Peller András, Csémy Norbert, Nagy Péter, Višváder Marián, Zsdrál Gábor, Toth Andrea, Karácsony Anita, Karácsony István, Antalics Mónika,

És persze köszönjük Ancsának, hogy a parton izgulva követett és támogatott bennünket.

Hamarosan lesz még sportesemény ahol hallatunk magunkról.

Üdvözlettel,

Izsó László

Vízitúra

A Duna Túrán Kossuth Rádió is érdeklődött irántunk. Az adást a következő linken hallhatjátok. (2012.08-04-ig lesz elérhető. 16:37:30-tól vagyunk mi.:

http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2012-07-14

2012. július 5. 19.00

Dr Litavecz Anna meghívására július 5 – én csütörtökön hallgathattatok minket a Radio Q „Egyenlőre” című műsorában. ( 99,5 frekvencián) www.radioq.hu/index.php?page=musor&musor=51

Köszönjük a támogatást!

2012. június 30.

Tatai Sárkányhajó és Természetjáró Egyesület 7. alkalommal rendezte meg a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál részeként sárkányhajó versenyét. Ennek keretében felajánlották, hogy az egész rendezvényen Veronikának gyűjtenek. Hatalmas energiákkal hirdették létezésünket, és a rendezvény teljes ideje alatt lehetővé tették, hogy a résztvevők adományaikat a kihelyezett gyűjtő urnába helyezzék. Az urnát ünnepélyesen nyitották fel és számolták össze és adták át. A végösszeg 97890 Ft lett, melyet az egyesület elnöke Munczer Gábor egészített ki, így lett 100 000 Ft .

Köszönjük mindenkinek a gyűjtés megszervezését, hirdetését, az adományokat és a felajánlott segítséget.

Köszönet Munczer Gábornak aki mintha régi családtagok lennénk, állt mellénk.

Köszönjük a Fujitsu napsárkányoknak, akik kupanyereményüket ajánlották fel árverésre, és köszönjük azoknak, akik licitáltak, és megvették a felajánlott Panyolai Elixír pálinkákat. Egészségükre!

Köszönjük az IKR Igmándi Vikingek felajánlását, akik a fagylaltos kocsijukból értékesített minden egyes gombóc után 10 forintot felajánlottak. 600 gombóc fagyi fogyott. Reméljük a kocsi üresen távozott :)

Köszönjük azoknak is, akik nem közvetlenül az eseményen, de annak kapcsán közvetlenül Vera számlájára juttatták el adományaikat és köszönjük a telefonokat, melyek érkeztek, segítséget felajánlva.

Köszönjük a Forrás Rádiónak a felhívás közzétételét, és köszönjük a lehetőséget, hogy megjelenhettünk náluk. (ezzel kapcsolatban még hallotok a későbbiekben) A Tatai Sárkányok jóvoltából a Forrás Rádióban is többször elhangzott a felhívás. Köszönjük nekik.

http://forrasradio.hu/beteg-kislanynak-szerveznek-gyujtest-tatan

Képeket a versenyről a Galériában és az egyesület honlapján találtok www.tataisarkanyok.hu

2012. június 21-24. Voluta, Mosonmagyaróvár

A Vidám Oroszlán baráti társasága részt vett a Voluta 2 napos Lajta túráján, ahol rengeteg barátra, és támogatóra tettünk szert.

Ezek közé tartozik a helyszínen standdal jelenlévő „A Te Boltod” lelkes csapata, Törőcsikné Ágival aki kérésünkre kihelyezte pólónkat, és plakátjainkat.

Ezúton köszönjük nekik, és elmondhatjuk, hogy az ő általuk készített pólók minősége is kiváló, melyet Volutás póló formájában magunk is kipróbáltunk.

2012. június 21-22.

Happy Lion evezett a Lajtán! Voluta Vizi Fesztivál keretein belül  megrendezésre kerülő 2 napos evezőstúrán a Happy Lion baráti társasága is részt vett, kenuval végigevezve a Lajtán, hirdetve a szükséges segítség fontosságát, és a Vidám Oroszlán kitartását!

2012. június 15., péntek

Neo Fm rádió Neo Este című műsorában vendégeskedtem családommal.  A műsor itt hallgatható meg:  http://www.neofm.hu/?ezaz=20_5_9338

2012. június 5., kedd

Szent Erzsébet-heti gyűjtés 

A 2011 novemberében a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskolában meghirdetett, Szent Erzsébetnek, az irgalmas szeretet szentjének ünnepéhez kötődő jótékonysági gyűjtés során a tanulók szívesen ajánlották hozzájárulásukat a szükséget szenvedő embertársaik megsegítéséhez. Az általuk adományozott 30.000,- forintnyi összeget 2012. június 6-án Csák Lajos igazgató úr Izsó László úrnak adta át a 8 éves kislánya, Veronika gyógykezeléséhez való szerény hozzájárulás céljából.

Nagyon szépen köszönjük nekik, hogy hozzásegítenek minket célunk eléréséhez.

Az iskoláról többet megtudhatsz: http://www.szentimreiskolaovoda.hu webodlalon.

2012. június 2.,  szombat

Az iskolámban, a Mexikói úti Mozgásjavító Általános Iskolában Paralimpiát rendeztek, ahol kis 6 fős csapatommal Svédország színeiben versenyeztünk. Dobogóra nem kerültünk, de én magam a flipper versenyszámban, csapatom ügyességének, és kiváló teljesítményének köszönhetően gólkirálynő lettem az elért 9 góllal, melyért különdíjban részesültem, melyet személyesen paralimpikon úszónk Zámbó Diána adott át. Nagyon örültem a díjnak, de erős oroszlán ide-vagy oda, jól elfáradtunk a nap végére.

http://www.mozgasjavito.hu/?menu=hirek/hir_show.php&id=1433&csoport=mex


 

2012 június

Angliában gyűjtés indult a Between The Lines Ltd üzleteiben (www.between.co.uk), Jakab Dóri Tündér Keresztanyám hathatós közbenjárására. Köszönöm Dorci!

Köszönet a tulajdonosoknak Lindseynek és Floriannak, hogy elsők között adnak lehetőséget és nyújtanak támogatást, hitet és reményt, hogy a kitűzött céljaink elérése nem csak ábránd hanem elérhető valóság.